Такси удари ученик

Убиха пешеходка на пешеходна пътека

Три трупа при челен удар край Пловдив

Това са само част от черните заглавия през последните няколко месеца в Пловдив. Въпреки стряскащата статистика, която поставя града под тепетата на първо място по брой пътни инциденти със загинали за миналата година, през 2017 тенденцията се запазва.

Както шофьорите, така и пешеходците обаче не полагат усилия за безопасното придвижване на пътя, защото всеки си мисли, че на него няма да му се случи, докато не стане непоправимото.

Поредният пример за безотговорност от страна на пешеходците е от бул. „Цар Борис Трети Обединител”. Снимка на пресичащи две жени и един младеж, изпрати читател на TrafficNews.bg

В продължение на около 5 минути те не могат да преминат през пътното платно заради потока от автомобили, някои от които се движат с над 50 км/ч. Опитът за пресичане става на същото място, където през 2015 година Ангел Личканов-Личкана блъсна неправилно пресичащо дете, което по-късно почина.

Остава загадка защо пешеходците не използват подлеза, който се намира 20 метра по-надолу и не помислят за собствената си сигурност и тази на другите участници в движението.