Панагюрец отстреля 55-килограмов вълк. Дългогодишният ловец от Първа ловна дружинка-Панагюрище Стоян Палийски убил животното в ловище “Муси” по време на редовен лов на дива свиня в края на миналата година.

По информация на местни хора преди няколко дни в местността „Манзул“ са забелязани 4 вълка. Един от тях е отстрелян от авджията, който се похвали със слуката си в ловджийските фейсбук групи. Снимките бързо обиколиха мрежата и събраха доста противоречиви коментари.

Животновъди се готвят да черпят дружинката за благодарност, защото вълците нанасяли сериозни щети на стопанствата им. Ловците се възхищават на колегата за трофея. Природозащитници обаче са възмутени от факта, че се избиват редки животински видове.

„Това е недопустимо. Това не е дива свиня, за която тази дружина е тръгнала на лов, а вълк. И то застрашен вид. С кое право. Дано има институция, която да се задейства, въпреки че се съмнявам много. И най-лошото е, че със сигурност ще има още последователи на тези ловци“, коментира читател на TrafficNews.bg, който е възмутен от снимките с убити животни.