Лентата на първата жилищна сграда, вдигната от пловдивския гигант PIMK, ще бъде прерязана до няколко месеца. Очаква се зданието да бъде завършено най-късно до юли, когато то ще вземе Акт 16. В момента обектът е на Акт 14.

Първата копка на сградата в район „Северен” бе направена през юли 2017 година. Тя се намира на бул. „Дунав” 196, в близост до новия булевард „Северен”. 7-етажаната сграда е на тихо, но в същото време комуникативно място, което го прави особено атрактивно за живеене.

Първоначалната идея на компанията бе жилищата да бъдат само за нейните служителите, като част от социалната й програма.Поради големия интерес, от PIMК Build решиха да отворят вратите и за външни клиенти, след като пуснаха цените на жилищата, които са изключително атрактивни.

Строителната фирма, която работи по обекта е доказана в своята област – „Арнаудов Билд”,  проектът е дело на архитект Васил Шилев.

Проектът представлява седеметажна сграда, като в нея има и два терасовидни етажа, както и подземен паркинг.  Към сградата има отделен бетонен комплектен трансформаторен пост.

Жилищният комплекс е монолитен, като има стоманобетонна носеща конструкция с ограждащи стени от тухла. Направена е топлоизолация по външните стени, покрива и еркерите по проект на ЕЕТИЕС.

Сградата се обслужва от два асансьора на „Лифтком”, като има и стълбища със странично осветление. Сутеренното ниво е с подход от юг чрез рампа с електронна врата и съдържа 36 паркоместа, 1 абонатна и 22 избени помещения, както и евакуационна стълба.

На партерния етаж има 15 гаража, от които 5 двойни, както още 15 паркоместа. Общият брой на паркоместата и гаражите е за 71 коли в рамките на целия комплекс.

На етажа се намират още 3 офис помещения, както и отделна стая за колела и детски колички. На втория и третия етаж има по 12 апартамента.  Разположението на четвъртия и петия етаж е с  10 апартамента, а на шести и седми етаж са по 8 апартамента ; на първи и втори терасовиден етаж са по 5 апартамента. Общият брой на апартаментите е 70.

„Предимствата на тази сграда на първо място е качественият строеж. Кварталът е един от най-спокойните, в достатъчна близост до центъра. Апартаментите са широки, светли с добро разпределение. Изключен е проблемът с паркирането, като има осигурени 100 % паркоместа”, обясниха инвеститорите.

Степен на завършеност на апартаментите – монтирана входна врата,  PVC дограма, стени-гипсова мазилка, под-замазка, ел.инсталация – до ключ, ВиК – до тапа, тераса – гранитогрес, парапети - алуминиеви/зидани, избено помещение - под-замазка, стени-гипсова мазилка, врата.

Жилищата се продават на 600 евро на квадратен метър. Тази цена е възможно най-ниската за квартала. Схема за плащане – 15 % капаро с предварителен договор, 65 % на Акт 14 и 20 % на Акт 16.  Не е за подценяване и факта, че земята под сградата е купена от инвеститора.

За служителите на ПИМК има преференциални условия. Привилегиите им са свързани с преференциални цени и условия за плащане, които са достъпни за всеки служител. Цената е 550 евро на квадратен метър. Тези , които нямат възможност да плащат с лични спестявания или немогат да теглят банков заем, фирмата им дава 95 % заем от стойността на апартамента, като  служителя заплаща само 5 %  капаро. Като този заем се изплаща с погасителни вноски, удържани от месечната работна заплата. 

Експанзията

PIMK Build стартира още два проекта за жилищни сгради. Очаква се до края на месец май да бъде направена първата копка на комплекса на бул. „Пещерско шосе”. Там се предвижда комплекс от затворен тип с 5 жилищни секции. Те ще са по 6 етажа, като общият брой на апартаментите е 92.   Апартаментите на първите етажи имат самостоятелен двор.

В комплекса с предвижда и детска градина с голям двор за игра.

Цените на новия проект на PIMK Build в най-зеления район „Западен” са изключително атрактивни - до кота нула жилищната по  500 евро на кв.м. След кота нула цената става на 600 евро на кв.м.  Тук схемата за плащане е малко по-различно - 20 % капаро от общата сума, 20 % на кота нула, 40 % на Акт 14 и 20 % на Акт 16.

Компанията завършва и проекта си в София, където се строи жилищен комплекс в модерно столично предградие. Зданието се намира на 45 метра от централния булевард Европа. Не е за подценяване, че  мястото е удобно за бързо предвижване както с кола , така и с градски транспорт.  Сградата се състои от апартаменти, магазини, подземни и партерни гаражи.  Цената на жилищата там започват от 700 евро, което е изключително атрактивна цена за тези райони на София. Подробности за апартаментите се дават на телефон. 

Очаквайте скоро подробности за новите две сгради, които се строят от PIMK Build.

Подробности за апартаментите се дават на телефон - 089 3345784