Община Пловдив е започнала последната отчуждителна процедура, нужна за проекта на бул. „Северен”. Кметът Иван Тотев е подписал заповед за отчуждаването на терена от 300 кв.м., който е с лице към бул. „България”. Той е нужен, за да може да се изгради кръговото кръстовище.  В заповедта е записано, че на собственика на терена – „Първа шоколадова борса” ще се изплатят 14 700 лева за терена.

Много е вероятно собствениците на имота да обжалват оценка и да се стигне до дела в Административния съд. При тази хипотеза отчуждителната процедура ще се забави с няколко месеца. От градската администрация са готови да направят светофарна уредба, която временно да регулира кръстовището при пускането на булеварда, а след това да завършат кръговото. Очаква се изграждането на най-новия пловдивски булевард да завърши през април.

Кметът: Ако накъсаме бул. „Северен”, ще се изтрепят! Целият ще е с разделителна ивицаНад 300 души искат да се изгради кръстовище до Зеленчукова борса, за да не обикалят целия булевард

Отчуждителни процедури са започнали и върху част от предприятието „Градски транспорт” на гара Филипово. Оттам ще минават ушите, които ще качват връзката към Карловския надлез.

Цената на този обект надхвърля 10 милиона лева, a сумата е от 30-милионния заем. Той ще е широк 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделителна ивица 2 метра и тротоари с велоалея. В момента се работи по изграждането на подземна и надземна инфраструктура, нова пътна конструкция, тръбни канали мрежи, улично осветление, светофари, водопровод, канализация, джобове за спирките.

600 души излизат на протест заради изпълнението на новия пловдивски булевард ВИДЕОХората, работещи на Брезовско шосе, искат проекта на „Северен” да се промени, остават без вход

Вижте ВИДЕО с ДРОН от отсечката, по която се работи.