Два милиона лева са необходими за довършването на сградата, планувана за бъдещо кметство на район „Северен”. Строителят - "Заводски строежи" са направили предложение сградата да се довърши от Община Пловдив, като според експертите разходите ще бъдат близо два милиона лева.

Към  момента Общината има да взима 300 хиляди лева от инвеститора , а самите пощения, които ще се ползват от администрацията са платени.  

Кметът Иван Тотев заяви, че не вижда как към момента градската администрация ще реши този проблем. Той допълни, че на този етап е по-изгодно да се търси друг терен и да се изгради нова сграда. Какво обаче ще е съдбата на изоставения строеж на булевард „Цар Борис III Обединител” все още не е ясна.

Припомняме, че близо 17 години сградата чака да бъде достроена. Договорът за строеж на сградата е сключен през 2001 г. за отстъпено право на строеж, като Общината получава около 600 кв. м или приблизително 14% обезщетение от земя. През 2006 г. "Заводски строежи" спират работа, като обявяват договора с Общината за неизгоден и намаляват обезщетението от 14 на 11%. През 2008 г. дружеството обявява фалит.

След дела между фирмата изпълнител и Общината, магистратите постановиха, че "Заводски строежи" трябва да достроят сградата. Това не се случи и Общината заведе нов иск за обезщетение.