Общинският съветник Пепа Деведжиева е входирала питане до кмета, относно издаването на разрешителни за строеж. Тя пита дали има двоен стандарт при даването на разрешителните, когато става въпрос за представители на местния парламент.  

Конкретният й пример е за новата сграда на ъгъла на булевардите „Христо Ботев“ и „Цар Борис Трети Обединител“ - в началото на ул. „Богомил“, сред чиито собственици е съветникът Константин Георгиев. Тя е без гаражи, няма и подсигурени паркоместа в непосредствена близост.

„Проблемът с местата за паркиране е особено остър в Пловдив, затова не би следвало да се одобрява строежът на нови сгради, в които не са предвидени гаражи и не са подсигурени паркоместа за дълъг период от време”, пише в питането си Деведжиева.

Репортер на TrafficNews.bg. се свърза и с Константин Георгиев. Той заяви, че ПУП-ът там е сменен още през 2005 година.

„Три дела сме водили за въпросния терен, като всички те са спечелени на всички инстанции. Ние, като инвеститори също искаме да има паркоместа, тъй като себестойността на самите жилища и помещения се вдига. Проблемът е, че там просто няма къде. Имахме редица срещи с покойния гл. архитект Румен Русев, като дори поискахме улица „Богомил” да се отвори за движение. Той обаче категорични ни отказа. Единственият вариант бе да се направи една метална рампа и колите да влизат долу. Наклонът обаче щеше да е толкова стръмен, а паркингът да е неизползваем”, каза общинският съветник Константин Георгиев. Той обясни, че целият терен е  общо 220 кв.м. и просто няма къде да се направи паркинг, а подземният най-вероятно е щял да се ползва за мазета.

„Цялата сграда има между 8 и 10 апартамента и още толкова магазини и офиси. В съседство има много такива кооперации без гаражи, но на тях никой не им обръща внимание, тъй като не са строени от общински съветници. Явно, с идващите избори, г-жа Деведжиева иска да изпъкне, тъй като за три години, няма с какво да я запомним друго. Може би единствено, че смени три партии, а сега сигурно се готви да влиза в четвърта, заяви Георгиев.