Жълтият код "леден ден" с константни температури под 0 градуса никак не смути кмета Иван Тотев. Градоначалникът се появи на регулярна пресконференция в Община Пловдив, наметнат с одеяло с щампа - логото на Пловдив 2019. 

Припомняме, че атрибута е част от подготовката на Пловдив за откриващото събития, насрочено за 12 януари.

Дългосрочната прогноза сочи, че по време на откриващия спектакъл, температурите ще бъдат около и под 0-та. Затова гостите на събитието ще получи одеяло или шал с логото на Пловдив 2019. По първоначална информация от одеалата са поръчани 12 000 бройки, но ще има и 15 хиляди шала. От специалните наметки има различни цветове, а количествата вече са докарани и ще бъдат транспортират към пунктове край сцената.

Кметът шеговито каза, че има три цвята одеала - за мъжете, жените, и за елфите, шегувайки се с колажа в социалните мрежи с орките, налазили сцената.

Очаква се "дрескодът" да донесе както топлина, така и празнично настроение, а и да остане спомен за присъстващите. 

Припомняме, че се очакват над 30 000 души да присъстват на откриването, което ще е на централния пловдивски булевард „Цар Борис III Обединител”. На него ще бъдат изградени три сцени, като най-голямата ще е висока кула, която ще се качат 1000 пловдивчани. ВИП зоната ще е в хотел „Тримонциум”. 

Още по темата - във видеото на ТРАФИК ТВ:

Началото на официалната програма ще продължи от 19 до 20 часа. Ето и програмата за всички събития:

Пълна ПРОГРАМА на официалните събития за приветстването на Пловдив като Европейска столица на културата39 са само събитията, организирани от фондация “Пловдив 2019“ и партньорите им