Изключително нагли и безпардонни шофьори рушат зеленината на Пловдив, направена с парите на европейските данъкоплатци, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Грозните прояви са ежедневие пред и зад блока на улица „Бряст” №1.

„Свидетели сме на системно нарушаване на зелени площи в парковете зад и пред улица ”Бряст”№1, в които главно играят децата ни.Най-бруталното и възмутително в случая е това,че единият от парковете е съвсем нов и е изграден с европейски средства, на стойност над 2.5 милиона лева!Въпреки огромната табела, която показвайки това, колите продължават да паркират безобразно върху райграса”, пише нашият читател. Той заяви, че е сигнализирал район „Западен” и ОП „Паркиране и репатриране”, но към момента няма резултат.

Наш репортер се свърза с кмета на район „Западен” Димитър Колев. Той заяви, че е наясно с проблема.  Преди време там са били сложени антипаркинг елементи – топки, но те са били изкъртени набързо. Най-често нарушителите в зелените площи са студенти, които живеят в близките общежития.

Проблемът е, че районното кметство не разполага в запас с по- устойчивите елементи тип „колчета”. В момента тече процедура за взимането им, като се очаква до дни те да бъдат монтирани на мястото. Дотогава от общинска охрана ще провеждат акции на място, за да глобяват нарушителите.