„Ако сградата е законна и са спазени всичките процедури, не виждам причина да се протестира. Ако започнем да протестираме за всичко…“, така кметът Иван Тотев коментира казуса с предстоящия протест срещу строежа на 18-метрова сграда в междублоково пространство в центъра на Пловдив.

Припомняме, че жители на блоковете на ул. „Капитан Райчо“ 73, 75, 77, 79, 81, 83 и ул. „Марин Дринов“ 20 днес ще изявят  недоволството си по повод строежа на зданието в непосредствена близост до домовете им. Кметът категорично поясни,  че не е запознат с конкретния казус, но коментира, че 18-метрова сграда, каквато предвижда планът за строеж, не е висока.

Градоначалникът добави, че ако ставаше дума за небостъргач, недоволството би било резонно, но ако сградата е законна наистина не вижда причина да се протестира за такива неща.

Протестът е планиран да се проведе днес от 18.15 ч. в пространството между блок 2 и блок 3. Гражданите залагат конкретна цел на митинга, а именно да спрат строежа, който според тях ще създаде много проблеми от гледна точка на социалната инфраструктура, заемане и на последните незастроени площи, липса на паркоместа и на градинки за децата.

Вижте повече за исканията на недоволните пловдивчани в отворено писмо ТУК!