Американската суперпродукция ще снима екип от Холивуд в началото на ноември на Братската могила в Пловдив. В продължение на четири дни те ще работят под тепетата, а повечето от снимките ще бъдат нощни.

Очаква се в Пловдив да пристигне и много известен холивудски актьор, чието име обаче организаторите от българска страна Ню Бояна филмс пазят ревниво в тайна. Холивудската продукция, която ще се снима на Братската могила в Пловдив в началото на ноември, е „Хелбой 3: Завръщането на Кървавата кралица“, съобщиха пред PlovdivTime.bg добре информирани източници от киноиндустрията. 

Сюжетът на екшъна се базира на популярен комикс, който разказва историята на смел супергерой. Като истински свръхчовек той спасява света от лошите и оцелява в невъзможни ситуации. Затова по време на снимките под тепетата  кинаджиите ще вдигнат пушилка – ще има пироефекти и гонки.

Те ще се случат извън покритата част на Братската могила, за да не бъде увреден паметникът. Кинаджиите са били уведомени, че трябва да пазят тишина след 22 часа и те са гарантирали, че работата им няма да притесни живеещите в района.

Холивудският екип пристига в началото на ноември с много техника и собствена охрана, която ще ограничи достъпа на зяпачи и папараци по време на снимачния процес. Това потвърждава очакванията на феновете, че под тепетата ще пристигнат големи звезди от киното. 

Ще участват и доста български актьори. Тук ще бъдат направени и визуалните ефекти. Първите две части на трилогията излязоха през 2004 и 2008 г., а третата се очаква да излезе на бял свят догодина.

Роденият в пламъците на ада преди 60 години, по време на Втората световна война, Хелбой е докаран на Земята от зловещия психопат Григорий Разпутин (Карел Роден), за да твори зло. Предопределен да бъде предвестник на Апокалипсиса, Хелбой е спасен от Обединените Сили, водени от професор Брум, основател на тайното Б.П.И.З. (Бюро за Паранормални Изследвания и Защита), който го отглежда като син и му помага да развие изключителните си паранормални дарби.Независимо от тъмния си произход, Хелбой се превръща в неочакван защитник на доброто, срещу силите на Злото, заплашващи света.