Репортер на TrafficNews.bg бе тормозен от боклучийски бос и служителите му в цех за преработка на отпадъци в Царацово.  Грозната история се разигра в сряда следобед в село Царацово пред безучастните погледи на двойка патрулни полицаи от РПУ Труд. Репортерът Деница Лещева се озова в Царацово , след сигнал от притеснени жители населото, че  един от складовете за отпадъци гори и от него се носят огромни кълба задушлив черен дим.  На мястото Лещева е задържана от управителя на склада Иван Ангелов, телефонът й е измъкнат от ръцете и негова служителка изтрива снимки и клипове от мобилното устройство. Освен това Ангелов я принуждава да подпише декларация, че няма да разпространява снимките. По-късно репортерката установява, че липсва картата с памет, върху която тя съхранява лични и служебни снимки. 

Боклукчийски бос издевателства над репортер на ТrafficNews, полицията гледаОт какво се страхува собственикът на запаления склад за опасни отпадъци в Царацово Иван Ангелов

Складът, в който горяха отпадъците, е нает от фирма  „A&G  Consult” , собственост на 25-годишната Гинка Иванова от първомайското село Виница.  Управителят, позволил си да посегне на репортерката, е 48-годишният Иван Ангелов от същото село, който й е баща. През 2007 година той е бил кадидат за общински съветник в Първомай от партия "Дрон".  Фирмата е с предмет на дейност консултантски услуги, търговия, хотелиерски, импресарски и туристически услуги и пр. , но складът е за преработка на отпадъци. 

- Г-н Ангелов, вчера по време на пожара сте задържали репортер на TrafficNews против волята му във вашия имот. Ровили сте в личния телефон на колежката, въпреки нейната забрана. Какво наложи да се държите по този начин с представителя на нашата медия?  

 - Ако вашия репортер не беше влязъл в имота ни, а беше снимал само отвън, нямаше да се наложи да влизаме в пререкания. Вие как ще реагирате , ако някой влезе у вас? Не сме оказвали никакво насилие.  Казах й – няма да напуснете територията , докато не изтриетe снимките.  Тогава тя започна да вика на полицаите : „Защо не вземете отношение? Вижте той какво прави с мен!” , а аз нищо не правех. После аз извиках моите служителки, а те стояха до нея,  докато тя сама си триеше снимките. После тя сама си е дала телефона, да го заредят, тъй като й е паднала батерията, за да изтрият снимките. После аз й дадох да подпише декларация , че няма да разпространява снимките.

 - Вие в какво качество я задържате и я принуждавате да подписва декларации?

 - А тя в какво качество влиза в имота ми?

 - Влязла е в имота ви и е се представила на ваша служителка като е поискала среща с вас. Вместо това вие сте се нахвърлили върху нея. Защо?

 - Не се е представила. Тя е казала на Вили Нешева, че е от Traffic News. Това не е легитимиране. Не е била бутана или блъскана. Казах й , че не искам да се разпространяват тези снимки, защото не е станало нищо особено. Изгорели са две ленти от шредера и не повече от 400 кг отпадъци. И този черния дим, който се е появил е от лентите, които транспортират отпадъка , а не от нещо друго. Не искам по никакъв начин това да се разпространява.

 - След като нищо особено не е станало, вие от какво точно се притеснявате?

 - Това е все едно вие да си правите парти у вас, а аз да дойда и да започна да снимам как сте се разголили.

 - Сравненията са абсолютно неуместни. Това не е вашия дом, а база за преработка на отпадъци, в която има пожар, който може да бъде опасен за живеещите в района. Репортерката не е влязла с взлом, дошла е да си свърши работата.

 - Да, влязла е през отворената врата и е започнала да си прави клипчета.

 - След като сте заявили на Деница Лещева, че снимките от пожара във вашия имот не искате да бъдат публикувани и тя е ви е казала, че няма да бъдат публикувани, вие в какво качество измъквате от ръцете й личния й телефон и бъркате вътре?

 - Не съм й пипал телефона. Тя сама даде телефона на служителката ми да го зареди.

 - Сама ли ви го даде или вие го измъкнахте от ръцете й?

 - Ами нека полицаите да кажат! Те бяха на 1 метър от нас. Имаше двама полицаи. Бяхме аз , още трима мои служители и двама полицаи. Ако ние изопачаваме нещата, то има трета независима страна. Ако имаше насилие и дърпане, служителите щяха да реагират.

 - След като според вас тя сама е дала телефона си, къде се намира SD картата на телефона на репортерката, в която са всичките й снимки?

 - Значи полицаите ни казаха, че картата е изчезнала и сега ще събера всички служители да я търсим. Ще направим пълен оглед. Ще ви звънна до 5 минути дали сме я намерили. / Ден по-късно картата не е върната, нито сме получили позвъняване/.

 - Всъщност какви отпадъци изгоряха при пожара вчера?

 - Най- обикновени отпадъци. Нищо не е станало. Късо съединение, изгоряха две ленти. Дойдоха и проверки. От 5 кубика са изгорели не повече от 0,5 кубика.

 - Според пожарната са изгоряли 7 кубика.

 - Пожарникарите ме питаха колко да пишат и аз им казах 7. Лодката, в която са отпадъците е 5 кубикова. Пожарът беше потушен за 15 минути. Заповядайте  да ви покажа какви отпадъци съхраняваме.

 - Предвид поведението ви спрямо нашия журналист, това няма да се случи.

 - Може би заради стреса, който сме преживяли, се държах така. Ако си беше стояла на пътя никой нищо нямаше да й направи. Смятам, че в тази ситуация нашето поведение бе напълно адекватно.

 - Смятате, че е адекватно да се изправите четирима срещу момиче, което тежи 50 кг, да вземате телефона на журналист, да ровите в него, да триете снимки и да му вземате картата?

 - Не сме й вземали телефона от ръцете.

 - Тогава как телефонът се е озова в офиса ви?

 - Тя ни го предостави. Като подписа декларация, наредих да й се върне телефона.

 - Наредихте да й се върне?! И това според вас е нормално?

 - Не е нормално да ми влизат в имота. Аз едновременно бях и огнеборец и координирах хората. А трябваше да се разправям с вашата журналистка. Това е!

Бел. ред. Тъй като ние смятаме, че случилото се няма нищо общо с нормалното, сме подали жалба в прокуратурата и в Инспектората на МВР.