Истински екшън се разигра край Пловдив в събота вечер – група роми нападнали с метални тръби мъж и жена. Агресията се породила на пътя, а резултатът е потрошен бус и контузен шофьор. Действието се развива малко преди село Чешнегирово – светлозелен бус с жълти ленти излязъл на пътя без мигач и засякъл друг бус, в който пътували мъж и жена. За да не се удари в наглеца, изненаданият шофьор навлязъл в лентата за насрещно движение, където се разминал на косъм от друг автомобил.

За щастие абсурдната маневра се разминала без пострадали и всички продължили по пътя си. Според очевидци, които се свързаха с TrafficNews.bg,  при разминаването на двата автомобила нямало нито размяна на реплики, нито надуване на клаксони. Въпреки това обаче нещо отключило агресията у шофьора нарушител, който минути по-късно се изравнил с другия бус и го избутал в банкета. Хората нямали друг избор и спрели, тогава срещу тях изскочили група от 7 - 8 роми, които били въоръжени с метални тръби, брадви и мотики. Те нападнали шофьора и започнали да трошат буса. За късмет на мъжа и жената след тях се появил друг автомобил, който надул клаксона и това накарало ромите да се разбягат.

Всичко това се случило пред крайпътно заведение, в което имало много хора, но никой от тях не помогнал.

„Вече не знам как трябва да се шофира в България! Страхувам се”, коментира една от жертвите на екшъна.

Хората се страхуват да подадат и жалба в полицията, не вярват, че у нас има справедливост. Бусът им е изпотрошен, а шофьорът е контузен. Регистрацията на буса с биячите е СТ 0359 ПК или ТК. 

Опасни ситуации на пътя има всеки ден, неправилни маневри, недобре преценени ситуации и прочие, но изходът бой с брадва ли е? Или каквато и да е било саморазправа? Въпреки материалните щети шофьорът на буса се е разминал само с леки наранявания, което е голям късмет, тъй като от едната страна са стояли 8 въоръжени мъже, а от другата мъж и жена...