Четирима отдадени на своята професия юристи бяха отличени с награди на Бала на пловдивските адвокати. Всички статуетки за висок професионализъм и утвърждаване на адвокатската професия бяха връчени от председателя на Адвокатска колегия Пловдив Стефан Левашки по време на честването на професионалния празник на гилдията в хотел "Тримонциум".

Адвокат Николай Ангелов, който има дългогодишна практика в областта на гражданското право, бе удостоен с почетния знак на Колегията за усърдната си работа, образец за професионализъм. Като цивилист, Ангелов изхожда от убеждението, че „Човек винаги трябва да дава всичко от себе си, но без да прави компромис със собствената си съвест и морал“.

Почетна диплома и статуетка, на която е изписана знаменитата латинска сентенция "Нека победата отиде при този, който я заслужава!", завоюва адвокатът, подредил стотици папки с наказателни казуси на бюрото си, Красимир Елдъров. Пенелистът е работил и продължава да се труди по редица знакови дела в пловдивските съдилища, а присъствието му в съдебната зала се слави като респектиращо. 

Адвокат Васил Попов пък бе удостоен с почетния знак на Пловдивска адвокатска колегия за последователната си и непримирима битка за устояване на правата на децата. Той работи в една от най-сложните и спорни материи, където правото предопределя съдбата на онези, които трудно могат да се защитят сами. В практиката си той застава зад каузата да осигури стабилна среда за живот на десетки деца в риск и неравностойно положение.  

Наградата по случай 130-годишнитата от приемането на първия Закон за адвокатите в България по предложение на адвокатския съвет в Пловдив получи адв. Васил Кънев с над 50 годишен стаж. Кънев в бивш председател на Адвокатска колегия в Пловдив и настоящ зам.-председател и секретар на Колегията. 

"Днес е празничен ден за българските адвокати, но и ден за равносметка. За съжаление нашата горда и достойна професия е все по-принизена и унижена от институциите, все по-малко уважавана от гражданите, все по-унила и превзета от битовизма на ежедневието. (...) Все пак все още вярвам, че именно адвокатурата е призвана и има потенциала да бъде генератор на промени не само в правосъдната, а и в цялата обществена система. Пожелавам Ви да сте физически и психически здрави за да се борите успешно с все по-големите предизвикателства пред професията ни", пожела адвокат Левашки на всичките си колеги в социалната мрежа. 

По време на бала адвокатите вдигнаха десетки тостове за съдебните победи през настоящата година. Те отчетоха безспорно времеемката и обемна административна работа, която ежедневно се върши от председателя, членовете на съвета и служителите на Адвокатска колегия Пловдив.

"Като че ли най-големият успех за тази година ще остане подписаното преди седмица споразумение за съвместно сътрудничество с Миланската адвокатска колегия. Другият важен акцент от работата ни е подготовката за правилно протичане на изборите за ръководни органи на колегията", посочи адв. Левашки и припомни, че отчетно-изборното събрание на Колегията е в края на месец януари 2019 година.

Балът продължи до полунощ, а юристите замениха пледоариите с танци и много извънсъдебно настроение.