Делото срещу бившия зам.-шеф на 3-то Районно в Пловдив Стоян Павлов бе на косъм на бъде засекретено. Срещу Павлов е повдигнато обвинение за взимане на подкуп на стойност от 300 лева в качеството му на длъжностно лице, като е държал "чадър" върху дейност на ало-изманмници. 

Днес се проведе разпоредителното заседание по делото, след като в началото на лятото то беше върнато на прокуратурата за отстраняване на неточности по обвинителния акт. Единствените искания, които направиха на днешното съдебно заседание обвинението в лицето на прокурор Борис Мендев, защитата, представена от адвокат Красимир Елдъров и Георги Кутрянски, и самият обвиняем, бяха делото да се разглежда по общия ред, но при закрити врати.

Мотивът на всички страни, които бяха единодушни, бе, че има множеството приложени към делото секретни документи на ДАНС.

„Голяма грешка ще е документите на ДАНС да станат обществено достояние. В тях се споменават служители на дирекцията, както и методи и способи използвани в работата на ДАНС. Замесено е и името на самия шеф на службата. Оперативната информация трябва да бъде поверителна”, заяви Красимир Елдъров на предишното заседание и днес поддържаше тази теза.

Въпреки това, съдебният състав на чело с Михаела Добрева, прецени, че няма основание делото да бъде засекретявано, и следователно няма пречки на делото да бъде публично и да му бъде дадено ход по общия ред. 

"Не се признавам за виновен, показания ще дам в по-късен етап", с тези думи на обвиняемия Павлов, започна делото по същество, след като прокурор Мендев прочете обвинителния акт. 

На днешното заседание бяха призовани редица ключови свидетели по делото, сред които шефът на 3-то РПУ Пловдив Никола Симов, негови подчинени и Калин Димитров, който според обвинителния акт е дал подкупа от 300 лева на Павлов в кутия цигари, а след разбиване на схемата е осъден за ало-измама по бързата процедура. 

Припомняме, че Окръжна прокуратура Пловдив е повдигнала обвинение срещу Павлов за това, че на 4.10.17 година с цел да набави за себе си имотна облага е придобил пари на стойност 300 лв, собственост на Тошка и Лазар Каракашеви, които са му били предадени от Калин Димитров. Според прокуратурата Павлов е бил наясно, че парите са придобити от мъжа чрез „телефонна измама“, в съучастие с други лица от гр. Ветово, Русенско. Била е взета сума от 1300 лева и 15 евро. Павлов от друга страна, като длъжностно лице – началник на сектор „Охранителна полиция“ в Трето РУ „Полиция“ на ОД на МВР – гр. Пловдив, е използвал своето служебно положение, за да набави за себе си противозаконна облага – пари на стойност 300 лева /триста лева/ - престъпление по чл. 283 от НК.