BG абсурд: 1500 лева да си ВИП и висиш по 4 часа на опашка СНИМКИ

Туристи се чувстват подведени в Банско

България
24.02.2019 16:38 28112 10
BG абсурд: 1500 лева да си ВИП и висиш по 4 часа на опашка СНИМКИ

Къде да отидем на ски – в България или в чужбина?

Къде да отидем на море – в България или в Гърция?

Все по-често българите изпадат пред дилемата дали да останат у нас, или да прекарат почивката си зад граница. Аргументите да почиват в България обаче стават все по-малко, когато се сблъскват с абсурдите на родната действителност. Поредният пример е от Банско, където читател на TrafficNews.bg разказа за преживяванията си в „зимната столица“ на България.

Той се е възползвал от опцията да купи сезонна вип карта, която според условията на Концесионера дава редица преимущества на притежателя й, едно от които е достъп до лифта без редене на опашка.

Вместо това обаче притежателите на вип карти са принудени да чакат между 1 и 4 часа, за да се качат на лифт и направят спускане.

„Взимат ни парите и не ни предоставят тази услуга. Обичам родината си, но с това отношение могат само да ни загубят като клиенти“, споделя огорченият турист от Банско.

Хората, които правят бизнес в курорта, усещат, че в последните години има сериозен отлив на платежоспособни туристи.

По техни данни, известна верига ресторанти само през януари е на загуба от 10 хиляди лева, вместо да отбележи ръст в приходите в най-зимния месец от годината. Загуби търпят още игралните зали и луксозните хотели.

Ресторантьорите отдават това на вълната от нискобюджетни туристи, която е заляла Банско.

Друг проблем според тях е, че „Пътна полиция“ спира избирателно за проверка само лъскави коли, което долълнително отблъсква платежоспособните туристи.

По този начин, когато трябва да вземат решение къде да почиват следващия път, българите често избират дестинации като Австрия и Италия, където за по-малко пари, могат да получат по-добро обслужване и условия за пракиткуване на зимни спортове.

Според местните предприемачи, освен Концесионера, вина за отлива на туристи имат и зелените организации, за които се твърди, че са спонсорирани от австирйски и швейцарски курорти, за да намаляват конкуренцията.

„Миналата седмица нямаше опашки на лифтовете, при положение, че в курорта имаше почти същия брой туристи като тази седмица. Този уикенд към курорта има голям медиен интерес заради Световната купа и подозираме, че скоростта на лифта е намалена умишлено, за да се образуват големи опашки за лифтовете“, жалват се още туристите.

Запознати с практиката твърдят още, че хора, които са близки до Концесионера и не закупават сезонни вип карти, използват съоръженията безплатно и с предимство единствено с гривните за достъп до мероприятието.

Още днес някои от гостите в Банско били предупредени, че в понеделник  се очакват високопоставени държавни лица и по тази причина Концесионерът ще обясни, че поради лошо време или технически причини, лифтът няма да работи.  

Потърсихме за коментар представители на Концесионера, но никой не отговори на посочените телефони.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
10 Коментара
Сортирай по
коментар

Бай ганьо 10:08, 25.02.2019

Само глупак може да даде пари за почивка в бг

Oтговора0
коментар

старите номера на Цеко- лифта само на 1 ва скорост нарочно! 10:42, 25.02.2019

Хахаха ми то мисленето ви е такова, като на тези дето ви обират паричките и ви обещават глупости...щото дал накуп 1500 лева и дай сега другите да чакат като лешпери , а нашия да иде отпред..ми не става така ,драги!

Oтговора0
коментар

Жорко 10:57, 25.02.2019

Смешници, вас пък кой ви Чете? Поръчкови тролчета. За вас само на зад а скоростда ви е по добре!

Oтговора0
коментар

Васил 19:22, 25.02.2019

За тези опашки и липката на нови лифтове можем да благодарим на Зелените и Тома Белев!

Oтговора1
коментар

Иван

коментар

Васил 19:27, 25.02.2019

За тези опашки и липсата на нови лифтове можем да благодарим на Зелените и Тома Белев!

Oтговора1
коментар

Иван

коментар

Десен 17:03, 24.02.2019

Разбира се, че в Гърция, Турция и Австрия. Тук имат да се учат поне още едно десетилетие на туризъм и ОТНОШЕНИЕ към туристите! Последно бях на море тук, за което платих 1200лв. за 5 дни само за нощувки, но отношението беше като на бунгала за 10лв. на вечер. Всичко това допълниха с липса на шезлонги на плажа и ужасяващо мръсна вода. От тогава, ще имат да вземат. В Гърция плащам по 1000лв. за цяла вила за 7 нощувки. Вилата е до плажа, с три спални, всичко луксозно - Neff, Bosch, Sony, отношение, паркинг, шезлонги, магазини, заведения и т.н. Разстоянието е с 10км. повече, което е смешно.

Oтговора3
коментар

yeeeeeeeeeeeeee

коментар

Владо

коментар

Владо

коментар

турист 19:05, 24.02.2019

Докато концесионерите не спрат да бъдат толкова алчни, няма да се оправят нещата в туристическия бранш. Много ясно, че е по-добре вече да почиваш в чужбина, отколкото в измислениете им хотели и да спазваш измислениете им правила. Със съжаление го казвам, защото прогониха българския турист, който иска да остави парите си за почивка в български ***орт. Алчността ще ги погуби.

Oтговора0
коментар

Иван 19:32, 24.02.2019

Ама верно ли ? Вие се сетихте, че има проблем. Родната почивка в Банско - една камара пари за лифт и хотел и дори не успяваш да покараш спокойно ски. За същите пари - предпочитам в Австрия. Родната почивка на море - 3к лева за VIP хотелска стая на последен етаж с гледка към морето, а вътре тапети, боядисани отгоре с латекс... нямало места на паркинга, 100 кинта още за паркинг... интернета струвал 10 лева на ден... и куп други тънки номера. Айде мерси. Никога пак. Гърция и Турция са на по няколко часа път и е в пъти по-хубаво и по-евтино.

Oтговора0
коментар

пази се 19:43, 24.02.2019

марин мерков мине%аджията от перущица е виновен за всичко

Oтговора0
коментар

фотографа се ЕБ.(~ душичката евтина 19:46, 24.02.2019

Държавата на VIP-овете, guest list и поканите

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина