Всички паркоместа пред кафе в Тракия са заети от „селяни” – именно това е причината наследникът на транспортната фирма „Родопи – Авто“ - Алехандро, редовно да спира на инвалидно място. И това изобщо не е оправдание, тъй като при него разкаяние няма. Точно обратното, известният пловдивчанин се гордее с постъпката си и напълно я оправдава пред себе си. И паркира така ежедневно, независимо дали пред кафене или в търговски център. Според него и в двата случая обектите са частни и той не подлежи на санкция. Нито според правилника за движение, нито морална…

Припомняме, че TrafficNews.bg съобщи за двама шофьори, решили да спрат на инвалидно място, без да имат нужда. Единият от тях се оказа Алехандро. 

„Като няма свободно място, на средата на пътя ли да спирам? Паркингът на кафето е пълен, а вътре е празно... селяните спират пред заведението, за да си вършат работата. Паркингът е за клиенти! Като няма място, даже ще спирам пред входа, ако има вариант ще влезна вътре директно”, заявява Алехандро без капка угризение.

Работещи в района на въпросното кафе коментират, че богаташкият син редовно спира на инвалидно място.

„Бях свидетел как възрастна жена инвалид го попита „Господине, защо спирате така, не сте инвалид”, а той й отговори, че паркира където си поиска, и тръгна с бясна скорост. Много е жалко да се мислиш за нещо повече от останалите”, коментира пловдивчанин.