50-годишен мъж от Белово е убитият пътник във влака от Пловдив до София. Влакът е международен и е тръгнал от Истанбул. Както TrafficNews.bg съобщи, инцидентът е станал на гара Вакарел малко преди 8 часа тази сутрин. Веднага на място са изпратени полицаи от Ихтиман и лекари. Когато е дошла линейката пътникът все още е бил жив, но по-късно е починал на път за болницата, съобщи служител на БДЖ, който е бил на мястото на инцидента. 

По време на пътуването 50-годишният мъж се е скарал с друг пътник, който го пробол с нож. По информация на наш читател нападателят е млад мъж и е от ромски произход. Той е пътувал заедно с жена си към столицата. По непотвърдени данни извършителят е избягал.

Създадена е организация за всички 120 пътника като са пренасочени и настанени в следващия преминаващ влак. Бързият влак № 1620 от Пловдив за София е потеглил от гара Вакарел в 09:12 чaса.

По информация на Нова телевизия пък, мъжът е бил намушкан от жена от ромски произход, която е избягала. Тя е намушкала мъжа заради направена от него забележка. 

Наръгаха човек във влака от Пловдив за СофияВлакът е спрял на гара край София

Снимка: Илюстративна