Представиха първата електрическата хиперкола Alieno SENTERO. Това се е случило на специална церемония в Свещен пред стотици местни жители и фенове, които са се събрали за събитието. Това е първият едноместен прототип, който е проектиран и изработен от Ахмед Мерчев в завода в съседното село Туховища.

Хиперколата ще разполага с 5221 конски сили и ще развива скорост от над 500 км/ч. Това поставя модела Alieno SENTERO сред най-мощните и бързи електрически автомобили в света.

Alieno вече има история с представянето на два други модела – Unum и Arcanum. Вариантът Alieno Unum THF се предлага в четири версии, като топ версията RP5 разполага със същите 5221 к.с., под нея са версиите RP4 с 4351 к.с., RP3 с 3481 к.с. и RP2 с 2610 к.с..

Моделите са налични в три основни модификации: STR (Street), TRC (Track) и RCE (Race), като техните базови динамични характеристики са идентични.

Особено впечатляваща е топ версията на Alieno Arcanum, която също разполага с 5221 к.с. и 8880 Нм въртящ момент, като може да развие максимална скорост от 568 км/ч. Автомобилът има съотношение мощност/тегло от 2,64 к.с./кг. Технологията в тези хиперколи използва от 3 до 24 електромотора, в зависимост от конкретната версия.

Цените за моделите на Alieno започват от 1,6 млн. евро и достигат до 4,3 млн. евро, в зависимост от конфигурацията и мощността. Времето за доставка също варира, като може да отнеме между 18 и 30 месеца.

Мерчев сподели амбициозните планове за компанията – в първите три години след началото на серийното производство да се произвеждат 10 хипер автомобила, а през следващите 10 години капацитетът да бъде увеличен до 100 произведени коли.