Технологиите са повлияли на почти всеки аспект от живота днес и образованието определено не прави изключение. Някои неща в образователната сфера са се запазили от край време.  Като например това, че учителят преподава от подиум, с помощта на дъска в предната част на стаята, докато учениците седят на чинове и слушат. Е, не всички слушат, едни си говорят с другарчето, а други се разсейват с други странични дейности. 

Днес класните стаи не изглеждат много по-различно от това описание, но една основна разлика е, че както учениците, така и учителите все по-често могат да бъдат видяни със смартфон или таблет в ръка, вместо с книги и учебни помагала на хартиен носител.

Съвременните технологии коренно трансформират и подобряват възможностите за качествено образование. Наличието на интернет прави изключително лесен достъпа до множество и обширни източници, а създадените образователни платформи осигуряват достоверна информация, подбрана и подготвена от специалисти в сферата на образованието, събрана на едно място. Точно такава е интерактивната образователна среда за обучение и самоподготовка iZZI, създадена от издателство Клет България. Тя съдържа богата колекция от електронни ресурси, игри, видеа и симулации, които правят усвояването на учебния материал увлекателно и лесно. 

За достигането до такива полезни ресурси в клас или у дома, се нуждаем от устройство с достъп до интернет мрежа. В тази връзка, наскоро Теленор България и издателство Клет България обединиха сили в мисията да са полезни на българското образование. Теленор предлага преференциално пакетно предложение - при сключване на договор за високоскоростен интернет, клиентите получават безплатен абонамент за интерактивната платформа iZZI, както и подарък таблет, за да имат учениците всичко необходимо за обучение от ново поколение. 

Технологиите определено трансформират образователната система както за учителите и учениците, така и за техните родители. Те улесняват учителите при създаването на учебни материали и имплементирането на иновативни методи на преподаване. За учениците пък интерактивните платформи са много подходящи и увлекателни, точно защото те израстват с достъп до смарт устройства и дори често са по-запознати с функционалностите им от своите родители. 

Сега ни остава да се възползваме максимално от всички възможности, които имаме днес, и само да предполагаме до каква степен образованието и другите сфери в живота ни ще се дигитализират.