Работен кабинет, класна стая, киносалон, геймърски кът, грижи се за здравето ни и е еко-ориентиран! Що е то?

Няма да ви мъчим! Това е новият връх в иновациите на Samsung -  телевизорът от следващо поколение Neo QLED.

Samsung предефинира ролята на телевизора в дома с възможности, отговарящи на новите нужди и лични интереси на потребителите. Свързва се с всички „умни” устройства вкъщи, за да създаде „умен дом”, в който се вписва перфектно с елегантния си дизайн.

Серията Neo QLED предоставя невероятно изживяване при гледане на филми и телевизия. Това се дължи на изкуствен интелект в комбинация с няколко иновации:

Neo Quantum процесора на Samsung, както и на новите светодиоди Quantum Mini LED, които са 1/40 от размера на конвенционалните светодиоди. Тази минимализирана големина осигурява изключително прецизен контрол на светлината. С дълбоки черни цветове, ярка светлина и технология за upscaling, която е по-умна от всеки телевизор на Samsung досега, Neo QLED предоставя ултрареалистична картина.

Цветовете са толкова богати и наситени благодарение на технологията Quantum Dot, която е абсолютна иновация при дисплеите.

Дълбочината на всеки цветови детайл се дължи на Quantum HDR, който осигурява превъзходно предаване на черните и на светлите нюанси, така че зрителите да видят всеки детайл за оптимално изживяване.

Изкуственият интелект в процесора помага и за оптимизиране на звука. Чрез системата Object Tracking Sound (OTS) Pro звукът се синхронизира с движението на обектите на екрана, т.е звукът идва точно от онази част на екрана, където се случва съответното действие – ако издаващият звук обект се движи, звукът се движи заедно с него. Новата система OTS Pro предлага технология с 6.2.2 канала, така че звуците могат да "идват" от множество позиции и посоки. Същевременно технологията SpaceFit Sound анализира размерите и акустичните характеристики на помещението и калибрира озвучаването  до оптимални настройки спрямо обкръжаващата среда.

Като дълг към хората и планетата, Samsung предоставя на своите потребители екосъобразни продукти. Дистанционното управление е от соларен тип и не изисква батерии, може да се зарежда със светлина или през USB порт. Освен това вашият нов Neo QLED ще пристигне в еко-опаковка. От Samsung споделят, че животът на кутията не свършва, когато се отвори, а всъщност историята ѝ тепърва започва. Хартията е рециклируема, а самата кутия, в която идват телевизорите, е подходяща за създаване на най-различни неща, които да влязат в употреба в ежедневието ни. Например какво ще кажете за къщичка за вашия домашен любимец?

Гамата телевизори Neo QLED обхваща както модели с 8K резолюция (QN800, QN900), така и няколко серии 4K телевизори - QN85, QN90 и QN95. Размерите на екрана варират от 55 до 85 инча.

С функцията Google Duo потребителите могат да виждат на екрана до 5 човека, а в груповия разговор могат да бъдат включени до 32 души. Предимството да виждаш ясно на голям екран таблици и графики, да споделяш презентации и схеми е осигурено от функцията Samsung DeX. Така през телевизора Neo QLED могат да се използват всички програми, с които сте свикнали на служебния си лаптоп. Чрез функцията PC on TV директно работите с файловете, намиращи се на компютъра в офиса. Геймингът също е развит на следващо ниво. Чрез превключване към режим Super UltraWide Game View геймърът вижда цялата сцена, съотборниците и противниците си. Предлагайки 4K гейминг при 120Hz, Neo QLED прави забележим всеки детайл с невероятни яснота в 4К, плавно опресняване със 120 кадъра в секунда и отрицателно време за реакция от 5.8 ms.

Елегантният дизайн и ултратънката рамка се допълват и от нова система за управление на кабелите (One Connect Box), която не само предлага "по-прибрани" кабели и елегантен външен вид, но и улеснява свързването им към портовете на телевизора.
Освен през кабели връзката с телевизора може да се осъществи и безжично чрез WiFi, Bluetooth и DLNA. Контролът и търсенето на съдържание е улеснен чрез цифровия помощник Bixby на Samsung.

Благодарение на постоянния си стремеж към иновации и усъвършенстване на телевизионните си устройства, южнокорейската компания за 15-а поредна година запазва първото място на световния пазар на телевизори в света с дял от 31,9%.