След месеци слухове, днес Apple анонсира напълно новия дизайн на iPad Pro с по-тънка рамка на екрана, Face ID, USB-C port и още по-мощни характеристики в сравнение със своите предшественици. Всеки има в два размера, които са 11 инча и по-големият модел с 12.9 инча. 11-инчовият модел има абсолютно същите пропорции като 10.5 инчовият модел, докато моделът с 12,9 инча, има същия екран, но целият модел е доста по-малък. Новият iPad Pro започва от 799$ за 11 инча и 999$ за 12.9 инча. Заявките започват от днес и ще бъдат доставени в магазините на 7 ноември.

Това е първият таблет на компанията без хоум бутон, което позволи на компанията да разтегне екрана на модела от край до край. Рамките на модела са смалени и в четирите му страни. Както моделът iPhone XR, Apple предпочита екрани с Liquid Retina Display. Новата технология на екраните предоставя изпълнение като никое досега. С премахването на хоум бутона, таблета придобива всички жестове за команди каквито има и iPhone X.

Но и още нещо е премахнато - жакът за слушалки. Няма 3.5 мм порт, които имаха всички предишни модели, затова потребителите ще трябва да закупят допълнително адаптера. Има ли го в кутията - не! Apple не са включили адаптера, както при iPhone моделите.

И двата нови модела включват Face ID и TrueDepth камера. Но за разлика от iPhone X, XS и XR, системата за лицево разпознава на новите таблети е вградена в рамката. На таблетите Face ID може да разпознае лицето ви вертикално и хоризонтално. С добавянето на лицевото разпознаване, таблетите за първи  път ще могат да поддържат Animoji и Memoji.

Новият модел на iPad има най-добрият и мощен процесор последно поколение A12X Bionic  с 8-ядрен процесор. Това е с 35%  по-бързо изпълнение и с 90% по-бързо изпълнение при multi-core задачи. Това, което Джон Тернъс каза “Таблетът iPad Pro има същото изпълнение на графиката както новият Xbox One S class, но е доста по-малък и компактен от конзолата.” Новите модели се предлагат с капацитет до 1 TB памет.

За разлика от моделите на iPhone, iPad преминава на USB-C port адаптери, което дава възможността на таблетите да преминат на следващо ниво и да заместят много от настолните компютри и други лаптоп модели. Например с новия адаптер ще може да използвате таблета като зареждаща батерия и да заредите вашия айфон или да прекрепите таблета към 5K телевизор за по-добро изпълнение на задачите ви.

Новият таблет има 4 говорителя със стерео система и 12 мега пикселова камера (с възможност на заснемане от 4K/60fps). В кутията всички модели ще вървят с 18 w зарядно, а батерията на новите модели ще издържа над 10 часа работа.

Apple представи и второ поколение Apple pencil. Сега вече химикалът ще се зарежда безжично, като се прикрепя с магнити за едната страна на таблета. Нови жестове за докосване са интегрирани в самата химикалка, което позволява още по-добро изпъление на всяка задача. Също така Apple представя и нова клавиатура за двата модела таблети.

 “Продали сме повече таблети през последната година, отколкото цялата индустрия и всички марки по света са успяли да продадат лаптопи”, каза изпълнителният директор Тим Кук. Също допълни, че Apple са продали повече от 400 милиона таблета по света.

Показаха и най-“зелените” MacBook Air .

Това е първият значителен ъпгрейд на лаптоп MacBook Air, добавяйки 13.3 инча Retina Display с по-тънка рамка, както по-леко и по-тъкно тяло, направно изцяло от 100% рециклиран алуминии.

Новите модлеи предлагат и Apple Touch ID, Force Touch пад, ново поколение клавиатура и Thundeerbolt 3 ports за захранване и свързване. Базисният модел на новото поколение започва с осмо поколение двуадрени Intel Core i5 процесори.

Новите Mac Mini.

Най-малките десктоп устройства на Apple получиха невероятен ъпгрейд. Моделът не беше възобновяван от 2014 година. Има 4 и 6 ядрен процесор осмо поколение Intel, с до 64 GB RAM и 4 порт Thunderbolt 3 с което може да го свържите към другите Apple устройства за повече мощност.

Превод и редакция: TrafficNews.bg