Facebook започнаха да разпространяват официално новата версия на Messenger. Компанията е подготвила редица промени в дизайна и функционалността на софтуера.

Според последно проучване 71% от хората определят изчистения интерфейс като основен приоритет в приложенията за комуникация, а 62% се чувстват по-близки до приятелите си, когато си общуват с тях, пише digital.bg

Новата версия на Facebook Messenger е създадена да отговори на техните очаквания и да им позволи още по-бързо и лесно да разговарят и да се забавляват с любимите си хора.

За в бъдеще Facebook Messenger ще има три раздела за навигация, вместо сегашните девет. Това ще са секциите Chats, Discover и People. В горната част ще има бутон за активиране на камерата на смартфоните, което ще улесни създаването и споделянето на снимки.

Секцията People ще позволи да откривате приятели, да следите нещата, които публикуват и да виждате кои от тях са активни в мобилното приложение. Третият нов раздел e Discover и е разработен да ни свързва с бизнеса, да ни забавлява с любимите игри, да ни позволи да откриваме новини и др.

Водещ акцент в ъпдейта са възможностите за персонализация на чатовете. Функцията Color Gradients позволява да използвате различни цветове в прозорците с разговорите. Така например ще видите как съобщенията се променят от червен в син цвят, докато скролвате в даден чат.

Вече се работи усилено и над интеграцията на нощен режим, който ще бъде представен на по-късен етап. Сегашният ъпдейт се разпространява на етапи и до няколко седмици ще може да се използва от всички потребители, които работят с Facebook Messenger.