Електрическата технология на BMW надхвърли измеренията на пътешествията по земя. Нов суперпроект вече се издигна и в небето.

Работата по електрическия костюм започва преди три години като идея на пионера по въздушни спортове Петер Залцман. С помощта на BMW неговата концепция се превръща в реалност, която самият той може да изпробва. Петер е професионален BASE скачач, който този път получава неочаквана помощ от електричеството.

Електрическият костюм всъщност му помага да лети, значително увеличавайки хоризонталното движение. Нещо повече, докато обикновените летателни костюми достигат хоризонтална скорост от 100 км/ч, електрическият костюм може да развие до 300 км/ч.

За първия тест на е-костюма на BMW, Петер скача от хеликоптер на височина от 3000 метра над заснежените алпийски върхове на родната му Австрия. В рамките на полета той успява да прелети над върха и да достигне другата страна на планината, предава  hicomm. Костюмът има мощност от 15 kW и перки със скорост 25 000 оборота в минута.

Всичко това обаче не е достатъчно да летите... до работа например, но пък шоуто си заслужава гледането.