В Хонконг автомобил Ferrari F1-2000 от Формула 1 беше предложен на търг от RM Sotheby's. Планират да спечелят от 7,5 до 9,5 милиона долара за колата, колкото за три Bugatti Chiron. Подробности за колата бяха разкрити на сайта на аукционната къща, пише GlasNews

Такава висока цена на Ferrari се дължи на факта, че Михаел Шумахер караше тази кола през 2000 г. Легендарният германски пилот спечели Гран при на Бразилия с автомобила, а също така зае първо място в квалификациите за Гран при на Монако и Испания.

Общо Шумахер използва няколко автомобила Ferrari F1-2000 през сезона. Той спечели девет състезания и си осигури третата титла във Формула 1.

През 2001 г. колата Ferrari е продадена на колекционер от Тексас. Колата на Михаел Шумахер е добре поддържана и дори е била използвана от време на време на състезателни писти и по време на срещи на Ferrari.

Състезателната кола на Шумахер се задвижва от високооборотен 3,0-литров V10 с мощност 770 конски сили. с. и 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Автомобилът от въглеродни влакна тежи само 600 кг.