Правили ли сте някога случаен секс? 

Най-точното определение за този вид интимност би било осъществяване на сексуален контакт с някого в много специфични ситуации. Това се случва например, когато някой има „приятел с привилегии“. 

Също така такъв интимен акт може да възникне с непознати хора в даден момент, като например на парти или след дискотека.

Случайният секс винаги е съществувал. Може би си мислите, че в днешно време се прави повече случаен секс от всякога. Това обаче не е вярно. Всъщност ние живеем във време, в което всички табута по отношение на секса и сексуалността са нарушени. Затова и няма причина хората да крият, че правят секс и се наслаждават на сексуалността, без да имат любовна връзка.

Истината е, че дори съществуват двойки, които искат да правят случаен секс с други хора. Такъв е случаят с тези, които посещават суинг клубове. В тази статия обаче ще говорим за тези хора без партньор, които осъществяват случайни сексуални контакти. 

Случайният секс не е нещо грешно, стига да носи удовлетворение. Той има своите предимства, но и недостатъци. Искате ли да знаете кои са те? 

Предимства на случайния секс

  • Потиска стреса

Това е така, защото с оргазъм освобождавате окситоцин и ендорфини, които намаляват стреса и увеличават чувството ви за щастие.

Освен това тези хормони ви оставят с усещане за изключителна релаксация, така че сексът не е противопоказен за вашето здраве. Точно обратното. Много е приятно и здравословно.

  • Избягване на ангажименти

Друго предимство на случайния секс е, че се избягват онези ангажименти, които трябва да се поемат с партньора. Може да се окаже, че в този момент от живота искате да се срещате с няколко души, да се наслаждавате на сексуалността си и да не се потапяте в никаква връзка. Следователно сексът ви позволява да се насладите на всичките му предимства, без да е необходимо да сте свързани във връзка с някого.

  • Нови знания

Трето предимство на този вид сексуална връзка е, че преживявате и научавате много за сексуалната сфера. Можете да откриете какво харесвате, да осъществявате практики, които ви вълнуват и да опитате нови неща, които ви позволяват да изживеете своята сексуалност по напълно различен начин. Случайният секс може да ви помогне да откриете много за собствената си сексуалност и начина, по който я живеете.

Недостатъци на случайния секс

Предимствата на този вид секс са ясни, но какво да кажем за недостатъците. Това са рисковите фактори, които могат да превърнат случайния секс в много негативно изживяване.

  • По-голям риск от болести или инфекции

Например правенето на секс без презерватив може да увеличи риска от заразяване с полово предавани болести или инфекции.

  • Нежелана бременност

Друг риск от случайния секс без адекватна защита е да предизвикате нежелана бременност. Това е достатъчно сериозен проблем, когато сте във връзка, и още по-сериозен, когато се случи на хора, които не са и не планират да са заедно.

Не забравяйте, че при жените, които се налага да взимат спешно хапче за контрацепция повече от веднъж, съществува сериозен риск за здравето.