Ако сте девствени и ако ще се жените, сигурно изпитвате леки притеснения за това, какво ще се случи в голямата нощ. Ето и няколко съвета, с които нещата ще преминат по мед и масло:

Как да разговаряте преди брачната нощ

Изберете подходящ момент и попитайте бъдещия си съпруг/ съпруга: „Чувстваш ли се притеснен/а за всичко свързано с брачната ни нощ?" Факт е, че той/ тя ще се почувства облекчен/а при възможността да поговори за притеснителното събитие.

Ако все пак, вашият сексуален партньор има известен опит, или ако искате да избегнете нежелана бременност, поговорете за безопасния секс. Ако се чувствате прекалено притеснени, може да подскажете по някакъв начин своите притеснения задочно – като оставите отворено някакво списание, писало на тази тема, или дори тази статия.

Как да комуникирате по време на секс

Може би най-важният съвет за това как да станеш страхотен любовник, е как да се научиш да комуникираш в леглото. За свенливите новобранци, изглежда по-нормално да останат безмълвни – мръсните приказки в повечето случаи изглеждат като нещо доста притеснително.

Опитайте се обаче да кажете: „Това е страхотно" или просто леко да простенете, тогава, когато нещо ви харесва. Също така, наблюдавайте партньора си – ако той/ тя е тих и безмълвен, може би ще трябва да пробвате нещо различно. Може да попитате: „Това харесва ли ти?" или „Искаш ли да направя..." Но най-важното е да си кажете, когато усетите нещо приятно. Сексът трябва да носи удоволствие и на двете страни.

Ще кърви ли? Ще боли ли?

Когато жената губи своята двественост, в възможно да прокърви и да бъде малко болезнено. Както и да е, обикновено не трае много дълго, и почти никога положението не се оказва чак толкова сериозно.

За да направите нещата по-леки, се погрижете преди самото проникване да е имало една хубава прелюдия. Също така, погрижете се да имате и добър лубрикант. Още, ако се намирате в хотел и се страхувате от кървене, може да си донесете собствени чаршафи (които да покажете после на родата като залог, хаха).

Дали той ще успее да еректира? Какво става, ако не успее?

Напрежението от сватбата може да дойде множко на доста мъже. Ако нещата „не потръгнат", се постарайте да смените настроението. Отделете малко време за целувки и докосване.

Например, може да изграете на игра с това, колко части на тялото може да целунете, или се постарайте да бъдете малко по-малко сериозни с приказките за сватбата, неясното бъдеще и голямата стъпка, която правите. И най-важното, запомнете – сексът изобщо не се свежда само до проникването. Просто си доставете удоволствие, без да изисквате ерекция.

Ще бъда ли достатъчно добър/ добра? Ще мога ли да кажа „Уха!" за своя бъдещ съпруг/ съпруга?

Сексът, като повечето неща в живота изисква търпение. Вероятно е отначало да сте малко по-непохватни. Просто си дайте време и се вслушвайте в партньора си.

Открийте какво носи наслада и какво не. Не се притеснявайте да питате! Но в никакъв случай не зацикляйте на тежки философии относно секса и физическите усещания.

По-добре се концентрирайте върху вас двамата, проявете нежност и се радвайте на това, че най-после сте в така желаните обятия.

Успех!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg