Пролет е - хормоните започват да бошуват, а страстта се събужда. Интимностите под завивките могат да донесат много на една двойка. Сексът, от друга страна, се свързва с куп рискове, за които трябва да внимавате в горещите моменти.

Ново проучване разкри кои са най-опасните секс пози за мъжете. Оказва се, че има доста фактори, които застрашават здравето на мъжкия пол в леглото.

За да установят кои са най-рисковите фактори, специалистите са подложили на изследване 90 мъже на средна възраст 39 години. Всички те са получили фрактура на половия орган по време на полов акт, макар това на пръв поглед да звучи доста странно. Оказва се, че 41% от тях са пострадали при кучешка поза. Така тя застава начело в класацията на опасните пози.

Втора в класацията за опасни пози е мисионерската. Тя е отговорна за цели 25% от травмите на мъжкия полов орган. Сребърният медал е за ездачката.

За да не стават грешки, експертите поясняват, че термини като счупен пенис и фрактура на пениса са по-скоро подвеждащи. В половия орган на мъжете няма кост и той на практика няма как да се счупи наистина.

Когато става въпрос за подобни фрактури, се има предвид неприятно и силно болезнено огъване на органа. То може да се случи само и единствено при ерекция. При него се получава разкъсването на специфични тъкани, което определено не е приятно за мъжа.

В първия момент на т.нар. счупване се чува изпукване, което винаги е придружено с прорязваща, остра и много силна болка. В следващите минути органът започва скоростно да се подува.

За щастие не всяка травма на мъжкото достойнство налага хирургическа намеса. В повечето случаи се изисква налагане с лед и почивка. Пострадалият обаче задължително трябва да се консултира. Ако травмата не се лекува правилно, съществува риск от увреждане в дългосрочен аспект, което ще лиши мъжа както от опасните, така и от всички възможни пози за дълго време.