Въпреки че се практикува откакто свят светува, през XXI век аналният секс продължава да е тема табу и да се асоциира преди всичко със интимните навици на мъжете с хомосексуална ориентация. Наричан още "гръцка любов", тъй като е бил особено популярен и за него се е говорило открито в Антична Гърция, която е била особено либерална по отношение на гей секса, аналният секс е считан донякъде за фетиш и е посочван от много мъже като една от "екстрите", с които най-много биха искали да разнообразят половия си живот. И, да, мъжете са тези, които по-често и словоохотливо говорят за анален секс, независимо от сексуалната им ориентация, докато жените обсъждат темата рядко, често с нежелание, притеснение или отвращение, макар да са много по-любопитни, отколкото им се иска да си признаят.


Ако и на вас ви се иска да научите повече за аналния секс и да получите отговори на въпросите, които тайничко си задавате или понякога обсъждате с най-добрите си приятелки, чия версия бихте искали да чуете? Може би тази на жена, която има достатъчно голям опит и куража да сподели искрено и обстоятелствено отношението си към аналния секс, да признае кое й харесва, и кое не, кога и защо го "включва в менюто", да потвърди или опровергае митовете, свързани с този тип секс?
А какво ще кажете за директна съпоставка между позициите на две жени, които отговарят на едни и същи въпроси, разглеждащи всички аспекти на "гръцката любов" – от скрупулите, споделяни от повечето жени, през физическото усещане в различните етапи, промяната в нагласата, след като вече са "превзели" тази територия /или по-скоро са позволили на другиго да превземе техните "територии", до особено неудобни теми като подготовката за анален секс, неговата естетическата и хигиенна страна.


Тъкмо този е форматът на интервюто с две анонимни представителки на нежния пол с известен опит в аналния секс, публикувано от палавата Ана Бреслоу от Cosmopolitan, която, подобно на Кари Бредшоу, "разбира от секс и не се страхува да пита"


1. Това вероятно е въпросNo.1, чийто отговор всички искат да научат. Боли ли?

X: Да, мен ме боля. Първия път беше нещо от сорта на: "О, Господи, там не би трябвало да влиза нищо". Задължително е да се отпуснете. Трябва да си поемете дълбоко въздух и да оставите нещата да се случат. В момента, в който успеете да се отпуснете, спира да боли, но при мен лично има неприятно усещане и когато започне да се движи в мен. Чела съм, че поставянето на анално дилдо по време на любовната игра помага много, но никога не съм опитвала.
Y: ДА! Ако не болеше, това изобщо нямаше да е тема на разговор.

2. Защо го правите?
X: Аз се реших, тъй като бях чула, че може да донесе голямо удоволствие и някои жени стигат до оргазъм по време на анален секс. Освен това е истинско табу и доста неприлично, а аз съм от онези момичета, които харесват такива неща. Така че си помислих, че трябва да го пробвам.
Y: Аз обикновено го правя само, ако съм пияна и ако се опитвам да впечатля късметлията, с когото съм.

3. Кой от двамата повече искаше да го направите – ти или той?
X: Аз. Бях решила да пробвам, защото бях чула, че на някои момичета много им харесва. Човекът, с когото съм в момента, не си пада особено по това, поради което и не съм го правила много пъти.
Y: Той. Когато се случи, беше защото аз отстъпих. Много зависи от това доколко си падам по мъжа, с когото спя… а след това се чувствам така, сякаш той ми е "задължен" по някакъв начин.

4. Какво е усещането първия път?
X: Странно. Чувстваш го стегнато и не особено приятно. Напомня на мускулен спазъм. Все едно се опитваш да отвориш даден мускул, да го разтегнеш, а той не иска да подаде. Не ми хареса първия път. Щом обаче се отпуснеш, става по-приятно.
Y: В началото е изключително неприятно. Усещането е все едно пенис прониква в ануса ти.

5. А как се променя усещането с времето?
X: Чувството е, че си запълнен и е много много силно.
Y: С времето човек привиква. Предполагам, че не е толкова различно от вагиналния секс.

6. Става ли хубаво в един момент?
X: Познавам момичета, които го обожават… но според мен това от онези неща, които изискват повече от един опит, за да разбереш, дали ти харесва, или не.
Y: Така и не ми хареса истински. Но с времето става по-приемливо, предполагам. Също така зависи от размера на мъжеството му.

7. Очаква ли се тази зона да бъде обезкосмена подобно на останалата част от интимната област?
X: Не мисля, че е задължително да си обезкосмена там. В началото на връзката ми редовно си правех бразилска маска /пълно обезкосмяване в интимната област/, но сега го правя рядко заради него. Така че не бях епилирана там. Някои момичета обаче може би ще се чувстват по-комфортно, ако са се обезкосмили там, така че да не мислят за това, когато дойде моментът.
Y: Не, не е необходимо… Според мен ако един мъж иска да прави анален секс, това дали входът му да е разчистен е последното, което ще го интересува.

8. Според вас, колко време след началото на една връзка, ако се спрем на този сценарий, идва моментът, в който това може да се случи?
X: Ние излизахме от седем месеца, преди да го направим за първи път. Познавам момичета, които го правят още при първия полов контакт с даден мъж. Те обаче са от онези, които го харесват /аналния секс/.
Y: Хмм… моите впечатления са, че ако него го влече, ще разбереш още в началото на връзката. Не е увлечение, което лесно може да се скрие, според мен.

9. Задължителна ли е употребата на лубрикант?
X: Да, много! Много, много, много лубрикант за него и за нея. Изобщо не мога да си представя да се получи без лубрикант.
Y: Да, в големи количества и всякакъв вид! Ако пък нямате, използвайте слюнка.

10. Случвало ли ви се е да прокървите?
X: На мен не /или поне не съм разбрала, ако се е случило/. Но по усещането си съдя, че е напълно възможно, особено ако мъжът насили нещата или не използвате лубрикант.
Y: Не мога да си спомня такъв случай.

11. Постилате ли на леглото хавлия или нещо друго?
X: Не съм сигурна, че виждам причина за това. Не го възприемам като по-малко хигиенично от нормалния секс.
Y: Рискът да оцапате чаршафите е реален и трябва да го вземете предвид.

12. Налага ли ви се да си правите клизма или анална промивка?
X: Това е нещо, за което съм мислила, но не съм правила. Нито ще направя в бъдеще. Смятам, че това е малко прекалено. Освен това никога не съм чувала някой да го е правил, така че не знам дали това е нещо нормално и аз просто не спазвам протокола.
Y: Абсурд. Ако той смята да ме посети отзад, би трябвало да е наясно с рисковете. Е, друг е въпросът, ако вечерята е включвала чили или табаско. Тогава бих избрала клизма, със сигурност. Според мен обаче това е нещо, което човек решава да направи в пиковия момент и някак не върви да кажеш: "Задръж, скъпи, нека преди това да си направя промивка на задника. Ще почакаш ли няколко минутки"?

13. Пада ли голямо чистене след това?
X: Не мисля, че има нещо, което да изисква кой знае какво чистене. Особено ако сте използвали кондом. Просто го сваляте и с това "почистването" приключва.
Y: Пак казвам: Сос с чили.

14. Има ли някакви по-специални трикове, които трябва да знаем? Коя поза е най-подходяща, например?
X: Първия път го направихме кучешката, а след това аз отгоре му – той седнал на дивана, аз върху него с гръб към гърдите му. Втората категорично е по-добрата. Имам гей приятели, според които правилният начин е момичето да е отгоре поне в началото, тъй като може лесно да контролира самото проникване, след което можете да се извъртите така, че той да е отгоре. Най-важното е момичето да държи нещата под контрол и да налага темпото.
Y: Аз намирам кучешката поза за най-благоприятна.

15. Презервативът е задължителен, така ли да ви разбираме?
X: С две ръце за!
Y: Дори в по-голяма степен от обикновено!

16. А стигали ли сте до оргазъм от самия анален секс?
X: Не, аз не съм, но знам, че е възможно.
Y: Не, но аз не съм изпитвала оргазъм и от вагинален секс.

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg