Че мъжкото съзнание е заето от порочни мисли за секс през един значителен процент от денонощието е ясно отдавна. Всяка красива и симпатична жена на улицата е в състояние да наклони мъжкия мозък към продължителен период на фантазии. Дори една развяна коса от вятъра е в състояние да накара силния пол да се вузбуди. Изобщо сякаш всичко, което ни заобикаля, може да се окаже повод за мъжете да си представят подробни сексуални сцени на ум.

Специалисти във Великобритания доказаха точното число, което съответства на мислите за секс в мъжките мозъци. Проучване, което е проведено сред 3000 жители на Острова, показа, че силният пол се впуска в еротични и интимни размисли и фантазии по 13 пъти на ден. Това число е равно на 4745 пъти спрямо цялата година.

За съпоставка, ситиацията с еротичните фантазии при жените стои по малко по-различен начин. Представителките на нежния пол се отдават на сексуални имагинерни помисли едва по пет пъти дневно, което автоматично прави точно 1825 пъти годишно – доста по-скроман сума, в сравнение с резултатите от мъжките мозъци.

Изследванията дават резултати и от средната бройка на сексуалните контакти на англичаните. Макар и в по-голямата част от денонощието съзнанието на британските мъже да е заето от сексуални сцени и схеми за креватни упражнения, те трябва да се примирят със секс едва 2 пъти в седмицата, което се равнява на 104 пъти за цяла година.

Около 43 % от анкетираните англичани си признават, че често им се налага да водят разговори и дискусии с половинките си за това кой от двамата трябва да подеме инициативата за сексуални преживявания. В голямата част от случаите се оказва, че мъжете нямат нищо против тази „тежка работа” да падне върху техните плещи и да направят първата крачка към романтиката с половинките си.

По пътя към предразполагане на партньора към нежности и сексуални действия най-предпочитаните преки пътища според мъжката половина на британците са вечеря на свещи или релаксиращ масаж на приятелката им. Към тези два изпитани и ефикасни метода прибягват около 1/3 от мъжете на Острова.

Женският отговор в методите на съблазняване е по-прост, но също толкова ефективен, защото, както всички знаем, любовта на мъжа минава през стомаха в по-голямата част от случаите. Именно затова дамите предпочитат да сготвят на партньорите си нещо вкусно или пък да пуснат романтична музика.