Всички знаем, че секса е полезен, затова няма да ви занимаваме с излишни убеждения, а ще ви кажем за десет ситуации, в които секс е най-доброто решение.

1.Когато те боли нещо

Сексът снижава прага на усещане на болката! Преди оргазъм в кръвта на човек се отделя хормона окситоцин, под действието на който се образуват болкоуспокояващи ендорфини – естествен аналог на морфина. А при жените специално, секса способства за изработването на естрогени, които подтискат болките, свързани с пред-менструалния синдром. Така че сексът е добро болкоуспокояващо.

2.За спортно тяло

При възбуден човек честотата на пулса се увеличава от 70 до 150 удара в минута – това е както при тежкоатлетите, в момента на вдигане на щанги. Един полов акт изгаря примерно толкова калории, колкото 15 минути бягане с добро темпо – но колко първото е по-приятно от второто! За 30 минути секс се изгарят 200 калории, т.е. – ако се занимавате ежедневно, това прави половин килограм за седмица!

 3.Депресирани сте, всичко ви дразни

По време на секс настроението се подобрява, изкарвате стреса и напрежението. Доказано е, че по време на половия акт, в организма се отделя хормона ендорфин, отговарящ за доброто настроение и позитивното възприемане на света от човека. Качественият секс не само подобрява нашето настроение, но и ни кара да се чувстваме желани и секси.

4.Лек срещу вируси и настинки

В кръвта на хората, които правят секс редовно, се съдържат 30% повече антитела, отколкото при въздържателите. Затова сексуално активните хора много по-рядко хващат грип, простуда и други инфекциозни заболявания.

5.За по-добра памет

Трудно за вярване, но с всеки оргазъм IQ-то на жената се увеличава. Американски учени, постоянно изследващи сексуалните възможности на двуногите изясняват, че по време на оргазъм кръвообращението в организма достига пределно максимална скорост и обогатената с кислород кръв бързо достига всички органи, в това число и главния мозък. А центърът на управление на хормоналната система – хипоталамусът – контролира също и работата на центъра на паметта и обучението.

6.Кошмари и лош сън

Нарастващото по време на секс ниво на хормона окситоцин има силен успокоителен ефект и се явява прекрасно сънотворно с естествен произход. Качественият секс отпуска тялото и проблемите и стреса от ежедневието се изчистват от съзнанието ни.

7.Сексът уголемява женските гърди

Невероятно, но факт, редовните занимания със секс увеличават гърдите. Когато една жена е възбудена гърдите й могат да се увеличат с 25%. Освен това учените откриха, че има ясна и много силна зависимост между любовните ласки с гърдите и големината им.

8.Сексът ободрява кожата

По време на секс практически се тренират всички мускулни групи. Освен това по време на секс в кръвта се отделя и хормонът тестостерон, благоприятно въздействащ на опорно-двигателния апарат. Редовният секс прави осанката по-красива, а 20 минути секс се равняват на половин-часова сутрешна тренировка.

9.Липса на самочувствие

Липсата на удоволствия в леглото или рядката любовна игра нарушават емоционалния и психическия баланс при всеки зрял човек. Един хубав секс може да те излекува. Ако изчезне сексуалният интерес към нея, жената обикновено смята, че вече не е харесвана и обичана. Мъжете, които за разлика от партньорката си изпитват по-силна нужда от секс, често тълкуват студенината й като резултат от изневяра. Реакцията е свързана не толкова с чувствата, колкото с острата физическа нужда.

10.Подмладява

При редовен секс в организма се увеличава съдържанието на колаген, който – както е известно – прави кожата по-гладка и мека. А изработеният от организма по време на полов акт прогестерон избавя лицето от пъпки. Според американски изследователи, двойки, които постоянно правят любов (е, поне минимум 3 пъти седмично), след навършване на 30 г. винаги изглеждат с две-три години по-млади от връстниците си, които са въздържатели.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg