Женското същество е една сложно устроена енигматична машина. Голяма част от случващото се в главите на дамите и до днес остава пълна загадка за мъжете, но ето че учените са разгадали какво точно става с ума и телата им по време на оргазъм. 

С помощта на мозъчен скенер е установено, че много от дяловете в мозъка на дамите наред с този, който отговаря за емоциите, се "изключват" по време на оргазъм. Така по време на кулминацията жената просто блокира за няколко секунди. 

При стимулация се осъществява активност в сетивния дял на мозъка, а след това се разпръсква към дяловете, отговарящи за тревожността и будността.

В момента на върховното удоволствие се засича активност в много други дялове, включително и предната мозъчна кора, която се свързва с отпочиналостта. Така става ясно, че освен всичко дамите по-трудно биха изпитали оргазъм, ако не са свежи и освободени от грижи, пише "Всеки ден".

Ето как вече мъжете безпогрешно могат да усетят кога тяхната партньорка симулира и кога наистина са й осигурили оргазъм.

TrafficNews.bg