Бракът автоматично променя сексуалния живот

Много хора си мислят, че в момента, в който се оженят, сексуалният им живот ще стане прекрасен, или пък, че сексуалните им органи ще атрофират. В действителност не зависи от брака, а от това колко добре двама души могат да общуват. Вагината и пенисът не са истинските сексуални органи, а мозъкът. Либидото зависи от това дали човек се чувства задоволен и е напълно възможно хората да правят секс и в по-късна възраст, стига да умеят да общуват.

Сексуалността е базирана само на сношението

„Познавам жена, която няма крака, но е изключително сексуална“, казва доктор Джон Демартини и пояснява, че освен сношението, в сексуалността има и много други аспекти, дори как галиш някого по ръката или как правиш орален секс.

„Веднъж слушах едно радио предаване с един мъж, който твърдеше, че може да докара всяка жена до оргазъм по телефона“, разказва докторът. „Пробва с една слушателка. Беше много забавно за слушане, но човекът наистина имаше талант.“

Мастурбацията влияе на връзката

Доказано е, че хората, които познават тялото си по-добре, умеят да изразяват желанията си по-добре и общуват повече с партньора си. Но ако съществува срам или религиозни задръжки, мастурбацията може да навреди на връзката.

Появата на децата прекратява сексуалния живот

В някои случаи може да е така, но това е защото човек получава прегръдки и контакт от друг – децата, вместо от партньора. Но въпросът пак опира да общуването с партньора. Ако жената обръща повече внимание на децата, мъжът може да направи така, че тя да има повече свободно време и съответно да прекарва повече време с него. Ако успее да бъде идеалният съпруг, тя ще продължи да иска да прави секс с него.

Сексът е икономика и подаръци

Това е по-скоро мит сред мъжете. Ако купуват на жените дрехи, бижута и скъпи подаръци, ще ги огрее. Но много зависи от ценностите на жената. Докато някои жени ценят много подаръците, други не се интересуват особено. Например ако жената се занимава с научна дейност или има собствен бизнес, тя ще оцени помощ за постигането на успехи в полето й за изява, вместо цветя и подаръци. Това, което подкрепя ценностите ни, подсилва либидото ни.

Което не е масово, е отклонение

Доктор Демартини обяснява, че у хората има и хетеро- и хомосексуални черти, но на някои хора им е трудно да го признаят и приемат. Демартини съветва хората да приемат този факт и да не потискат сексуалността, нуждите и предпочитанията си, защото може да навреди на връзката им.

Той коментира, че процесът на разбиването на митовете за човешката сексуалност, справянето с емоционалния багаж и различаването на реалността от фантазията водят към разбирателство с партньора.

Ако се разбирате с партньора си и споделяте общи цели и принципи, сексуалният ви живот ще процъфтява. Трябва да проумееш, че макар да е с теб през целия ти живот, сексуалността се променя с годините и трябва да я използваш мъдро и умерено.

Ако си имала травматични сексуални преживявания в миналото, се опитай да ги осмислиш и да станеш господарка на съдбата си, а не жертва на миналото.

TrafficNews.bg