Ако имате чувството, че сексуалният ви живот е скучен, монотонен и не ви носи удоволствието, от което имате нужда, не се тревожете и не бързайте да прекратявате отношенията с любимия човек. Имаме няколко предложения и съвети от сексолози, които смятат, че са открили ключа към решаването на този проблем.

Не се страхувайте от промени и разговори. Ако чувствате, че в леглото цари скука или губите интерес към партньора, не се страхувайте да говорите за това. Така по-лесно се намира решение, по-лесно се понася и периода до промените.

Опитайте се в навиците си да въведете някои нови правила, които да поддържат яркостта на отношенията. Въведете сексуалните изживявания в дневния си график, но го направете негласно.

Отървете се от рутината с малки изненади и експерименти в леглото. Спомнете си за най-страстните си изживявания и ги използвайте за вдъхновение, няма да сбъркате.

Ако партньорът не желае секс в даден момент, не приемайте, че това непременно е свързано с вашата личност. Нормално е да има моменти, когато на човек изобщо не му е до интимност. В такива моменти потърсете други начини да покажете интереса си един към друг.

Приемете това, което партньорът е готов да ви даде в настоящия момент. Ако иска просто да полежите един до друг прегърнати, съгласете се. Следващия път, когато вие имате нужда от това, ще ви се отговори със същото.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg