Съпругата на известния мексикански наркобос Хоакин "Ел Чапо" Гусман е осъдена на три години затвор и конфискация на 1,5 млн. долара. Обвиненията са за трафик на дрога и пране на пари, предадоха световните медии.

Ема Коронел Аиспуро, която е на 31 години призна вината си по обвиненията и ще й бъде зачетено вече излежаното време. Тя беше арестувана през февруари на международното летище "Дълес", като пред съда жената изрази разкаяние за отношенията си с Гусман и картела Синалоа.

Джефри Лихтман, който и е адвокат поиска от съдията да вземе предвид опасността, пред която Аиспуро може да се изправи, защото сътрудничи на американското правителство срещу други членове на картела. Възможно е тя никога да не получи възможност да се завърне в Мексико, тъй като там е мишена.

Красавицата среща Ел Чапо, когато е едва на 17 г., а на 18-годишна възраст се омъжва за него. Ел Чапо беше осъден на доживотен затвор плюс 30 години през 2019 г. Обвинен е в участие в престъпна организация, както и за трафик на наркотици и огнестрелни оръжия, а към момента той се намира в затвор със строг режим във Флорънс, Колорадо.