Финалистка на Miss Universe почина внезапно, след като публикува сърцераздирателно последно съобщение във Facebook.

Става въпрос са Амбър-Лий Фрис, 23-годишна, която е отгледана в Окланд, Нова Зеландия. Във Фейсбук страницата на Miss World Нова Зеландия бе публикуван и пост за трагедията: „Всички ние в Miss World NZ сме страшно тъжни, след като разбрахме за това. Амбър абсолютно обърна пътуването си на състезател. Въпреки, че в началото изпитваше колебания, тя бе една от най-позитивните и подкрепящи състезателки, които имахме. Тя преодоля толкова много, че се присъедини към нас на първо място и спечели възхищението и уважението ни от пръв поглед. Тя беше красива, вълнуваща и уникална личност с изключителна енергия за живота. Светът загуби млада жена, която имаше толкова много да предложи..." - пише в публикацията. 

Полицията на Нова Зеландия потвърди за внезапната смърт на момичето в понеделник и случаят се изяснява.

Амбър-Ли беше финалистка на Miss Universe на NZ през 2018 г. и отиде в Тайланд като част от легендарния конкурс.

Изпълнителният директор на "Мис Свят" Нова Зеландия Найджъл Годфри я определи като "феерична" и "истинска".

„Харесахме я и я уважавахме. Бяхме много горди да я наречем приятелка, дълго след като състезанието приключи“, написа той.

Ден преди да умре, тя публикува снимка със сестра си във Фейсбук.

Преди това Амбър-Лий разказа как е била тормозена в училище заради загорялата си кожа. На 15 години се премества заедно с тогавашното си гадже и учи механика, докато работи в пицария.

Тя обаче започнала да натрупва килограми, след което започва с редовни тренировки във фитнеса, за да се върне във форма.

Тя беше представена от модната агенция The Talent Tree, която каза: „Изгубихме красива млада дама".