Социалната мрежа Twitter обясни защо е маркирала двата поста на американския президент Доналд Тръмп за гласуването по пощата в Калифорния като "съдържащи невярна и подвеждаща информация".

"Добавихме бележка към двете публикации на президента на САЩ Доналд Тръмп относно плановете за изпращане на съобщения в Калифорния като част от нашата политика на честност за публични събития. Вярваме, че тези туитове могат да объркат избирателите за това, което трябва да направят, да получат бюлетина и да участват в изборния процес “, казаха от социалноосигурителната служба.

Припомняме, че по-рано според докладите на Тръмп, че гласуването по пощата води до значителни фалшификации, се появи автоматично обжалване за проверка на фактите. Сега под тези публикации има удивителен знак в син кръг с надпис: „Вижте фактите за гласуването по пощата“. Връзката към подписа води до специална страница в Twitter със статия на Politico, "Тръмп отправя необосновани твърдения, че гласуването по пощата води до фалшифициране на резултатите". Следва кратък откъс от Twitter, в който се изброява това, което президентът е казал неправилно.

В отговор на подобни действия от Twitter собственикът на Белия дом заяви, че може да започне стриктно да регулира или напълно да изключи социалните мрежи, ако продължат да заглушават гласовете на консерваторите.

Тръмп подписва специална заповед за социалните мрежиВероятно ще има ревизия на закон, който защитава гиганти като "Фейсбук", "Гугъл" и "Туитър" от отговорност

Снимка: EPA/JOHN G. MABANGLO