Турските власти са поискали от Евросъюза да отдели 5 милиарда евро за решаване на положението с бежанците, съобщава в. „Велт“. Анкара иска 5 милиарда евро, но ние сме готови да дадем само обещаните 3 милиарда – заявил информиран източник за изданието.

Преди дни, по време на посещение в Турция, върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини увери, че Евросъюзът ще осигури 3 млрд. евро за бежанците в Турция в „разумен срок”. Тя прикани Анкара да осигури по-добър контрол на миграционните потоци към Европа.

Още новини четете ТУК

TNS.bg

Турските власти са поискали от Евросъюза да отдели 5 милиарда евро за решаване на положението с бежанците, съобщава в. „Велт“. Анкара иска 5 милиарда евро, но ние сме готови да дадем само обещаните 3 милиарда – заявил информиран източник за изданието. Преди дни, по време на посещение в Турция, върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини увери, че Евросъюзът ще осигури 3 млрд. евро за бежанците в Турция в „разумен срок”. Тя прикани Анкара да осигури по-добър контрол на миграционните потоци към Европа.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4404734/