Световната здравна организация призова държавите да проучат всички рани форми на коронавирус. Това се случва,след като се оказва, че във Франция е имало заболял мъж още през декември - установен сега, след разкриване на стари проби, както и жена в Италия, която е била болна също през декември. Първите случаи на вируса в тези страни бяха обявени през януари и февруари. Според СЗО тези новини изобщо не са изненада. Огнището на болестта - Китай пък съобщи за първият си случай на Covid-19 на 31 декември 2020 г.

Говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер заяви на брифинга на ООН в Женева, че "това дава изцяло нова картина на всичко, свързано с коронавируса. Подобни данни ще помогнат за по-доброто разбиране на потенциалното разпространение на вируса Covid-19". Линдмайер също така отбеляза, че и други възможни по-ранни случаи могат да възникнат след повторно тестване на по-стари проби.

Първата положителна проба за COVID-19 във Франция била взета през декемвриПациентът се е излекувал напълно, двете му деца също преболедували