Поне 27 души са загиналите в тексаската църква, след като въоръжен откри стрелба по време на неделната служба, казва местната полиция, цитирананалите пред от ВВС. Атаката се случи в Първа Баптистка Църква в Съдърланд Спрингс. Полицейският говорител Албърт Геймс потвърди броя на загиналите пред CBS News. Стрелецът, който впоследствие е бил убит,влязъл в църквата и отрил огън около 11:30 местно време.

"Детайлите още се изясняват, но което засега знаем и, че 27 са загиналите и около 20-25 ранени," казва полицаят Гомез Младши. Смята се, че стрелецът също е мъртъв, добави той. Един от свидетелите, Кари Матула, казва пред ВВС: "Чухме изстрели от полуавтоматично оръжие, ние сме само на 50 ярда от църквата. Това е много малка общност, така че всички недоумяват какво става."

Все още няма никаква идея какви са мотивите на стрелеца. ФБР споменава само, че се разглеждат различни версии. Губернаторът на Тексъс Грег Абът коментира: "Нашите молитви са с наранените от това ужасяващо престъпление." Президентът Тръмп, който е на обиколка в Азия, написа в Туитър: "Нека Бог бъде с тези хора. ФБР и останалите служби са на мястото. Следя ситуацията от Япония."

14-годишната дъщеря на пастора също е сред жертвите на стрелбата, съобщи CNN.