Меган и Хари се отдалечават все повече от кралското семейство. Херцозите на Съсекс изкараха коледните празници в Америка, а след като се завърнаха от дългата си почивка те решиха да се откажат от титлите си и да започнат да изкарват сами прехраната си.

Принц Хари и съпругата му Меган поднесоха огромна изненада с изявлението си в общия им профил в Instagram, което бе публикувано на 8 януари т.г., пише Az-jenata.bg.

В това тяхно официално съобщение двойката споделя, че възнамерява да се оттегли от задълженията си в кралския двор, че искат да живеят като обикновено семейство и да търсят „финансова независимост“. Изявлението им предизвика бурни реакции в Обединеното кралство и се очаква официалната реакция на кралското семейство. Но нека първо се запознаем с текста от съобщението на Хари и Меган:

„След много месеци на размисъл и вътрешни дискусии решихме да направим преход през тази година, като започнем да изграждаме прогресивно нова роля в тази институция. Ние имаме намерение да отстъпим като „старши“ членове на кралското семейство и да работим, за да станем финансово независими, докато продължаваме напълно да подкрепяме Нейно Величество кралицата. Именно с вашето насърчаване, най-вече през последните няколко години, ние се чувстваме готови да направим тази промяна. Планираме да балансираме времето си между Обединеното кралство и Северна Америка, продължавайки да уважаваме своя дълг към Кралицата, Общността и нашите патронажи. Този географски баланс ще ни даде възможност да отгледаме сина си с признателност към кралската традиция, в която той е роден, докато същевременно осигуряваме на нашето семейство пространство да се фокусира върху следващата глава, включително стартирането на нашата нова благотворителна инициатива. Очакваме с нетърпение да споделим пълните детайли на тази вълнуваща следваща стъпка, като продължаваме да сътрудничим на Нейно Величество кралицата, принца на Уелс, херцога на Кеймбридж и всички свързани страни. Дотогава, моля, приемете нашата дълбока благодарност за продължаващата ви подкрепа. – Херцог и херцогиня на Съсекс.“

Според кралския кореспондент на двореца в Бъкингам, кралското семейство не е било информирано предварително за новите планове на Хари и Меган, и се чувстват обидени от това.