Сериозен скандал е имало на снимачната площадщка на филма "Ръст" преди трагичния инцидент, при който актьорът Алек Болдуин застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Припомняме, че актьорът е получил зареден пистолен с бойно патрони, но му е било казано, че той е безопасен. 

63-годишният актьор оказва пълно съдействие на полицията и срещу него няма повдигнато обвинение.

В дните преди фаталния инцидент, на снимачната площадка се разразява скандал - сценични работници настояват за по-високи заплати и нормирано работно време. Част от тях дори напуснали екипа. Твърдят, че Холивуд невинаги предоставя достатъчно добри и безопасни условия на труд.

"Когато се снима мащабна продукция като тази, обикновено продуцентът е готов да плати, за да наеме най-добрите в бранша. Хора с по над 20 години опит. Притеснително е да имаш такъв бюджет, а да не наемеш правилните хора", заяви Кейт Девани, който е режисьор. 

Дейв Холс е асистент-режисьорът, който минути преди инцидента уверява Алек Болдуин, че му дава безопасен пистолет. Отговорна за реквизитните оръжия се оказа Хана Рийд, за която това е първи подобен ангажимент.

Засега не са повдигнати обвинения на никого.