Американски дипломатически представител пристигна в Тел Авив за преговори за деескалация на фона на продължаващата размяна на удари между Израел и палестинците. Американския президент Джо Байдън изпраща дипломат от средно ниво, без ранга, притежаван от специални пратеници в предишни администрации на САЩ. 

Хади Амр - зам.-помощник секретар по въпросите за Израел и Палестина в Бюрото по близкоизточните въпроси към Държавния департамент на САЩ - ще участва в разговори с Израел, палестинците и представители на ООН с надеждата за постигане на примирие и прекратяване на огъня. Амр е роден в Бейрут, Ливан. Израснал е предимно в САЩ. Бивш икономист и консултант на Световната банка и Обединените нации.

След нощни удари и от двете страни рано сутринта в събота израелски самолети подновиха въздушните удари в Газа. Бойците на "Хамас" изстрелват ракети към Израел.

Палестинските власти казват, че при нощни въздушни удари към Газа са убили най-малко 12 души, в това число  майка с деца. Поне 132 души са убити в Газа от понеделник насам, включително 32 деца и 21 жени - твърдят палестинските здравни власти, цитирани от "Ройтерс" и допълват, че ранените са 950. Би Би Си цитира данни, според които жертвите са 133.

Жертвите в Израел са 8. Сред тях са войник, патрулирал по границата с Газа, и шестима цивилни - вкл. две деца, по информация от израелските власти.

Израелската армия обяви, че е в отговор на изстреляните над 2000 ракети от Газа към Израел е ударила военни разузнавателни обекти на "Хамас"; площадки за изстрелване на ракети, на ракети земя-земя, както и два терористични отряда.