Бивши служители на Марк Зукърбърг, съдят него, съпругата му Присила Чан и техен работник за сексуален тормоз и дискриминация. Те също обвиняват Зукърбърг, че не заплащал навреме заплатите на служителите.

Според доклада на едната ищца се твърди, че е била нападната от колега на име Шон Смит, управител на имоти на Зукърбърг, по време на работно пътуване до Хавай през декември 2017 г. Как точно се е случило нападението не е ясно, с изключение на полицейския доклад, подаден от Кристина, в който се твърди, че тя и Смит са влезли в разгорещен спор за децата на Смит същата вечер, след като са пили твърде много алкохол и след кратко тя се събудила и открила видима буца на тила й и смята, че докато е била в безсъзнание те са злоупотребили с нея. 

Тя смята, че Марк и съпругата му не са взели никакви мерки относно случката и не одобрява факта, че толерират подобно поведение. Делото срещу двойката е заведено на 20 септември, но за него се разбира едва сега.

Мениджърът на Зукърбърг отрече всички твърдения: „За съжаление, тези твърдения са колекция от преувеличения и полуистини, които несправедливо злословят няколко от нашите ценени служители и шефове“, каза говорителят на West Street - Бен Лаболт в изявление пред изданието.

„Вярваме, че тези обвинения са изтъкнати от малка група недоволни бивши служители, които се опитват да оклеветят екипа, след като отхвърлихме исканията им за плащания в размер на милиони долари след раздялата им. „