Тайнственото изчезване на руския президент Владимир Путин породи какви ли не спекулации за здравословното му състояние и накара коментатори да изпишат доста редове по въпроса. Всъщност Путин е изчезнал от публичното пространство за седем дни по щастлив повод, пише в. "Република".

Путин бил в швейцарския град Лугано заради раждане на негово дете от бившата олимпийска шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева, твърди италианският ежедневник. Вестникът се позовава на швейцарски медии - радио Ер Ес И и вестник "Блик".

Според тях 32-годишната Кабаева, за която от години се твърди, че е приятелка на Путин, се била регистрирала в престижната клиника Сант Анна, която е в околностите на Лугано.

Швейцарските медии твърдят, че Кабаева и Путин били резервирали две стаи в клиниката. Едната била за родилката Кабаева, а другата за близки и за охранители. Медиите допълват, че раждането щяло да е в най-скоро време.

В клиниката са раждали известни личности като например дъщерята на Силвио Берлускони Барбара. Берлускони е приятел на Путин и според швейцарските медии именно той препоръчал на руския президент клиниката край Лугано.

По-рано днес на сайта на руското президентство се появиха снимки от среща на Путин с председателя на Върховния съд на Русия Вячеслав Лебедев, припомня в. "Република". Пресслужбата на Кремъл обяви, че в понеделник руският президент ще има среща и с киргизстанския си колега Алмазбек Атамбаев.

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg