Украйна съобщи, че руска бомба е паднала близо до жилищен блок в южния град Херсон през нощта, ранявайки дете, докато юноша е загинал при обстрел на друго място.

"Снощи руската армия удари града с бомба. Снарядът падна близо до пететажна сграда", съобщи администрацията на Херсон в социалните мрежи. Тя публикува видео на разрушена сграда с голям кратер извън нея.

„7-годишно момче, пострадало от обстрела, е под медицинско наблюдение“, казаха властите и добавиха, че „животът на детето не е в опасност“.

Длъжностни лица в централната област Днепропетровск съобщиха, че при руски обстрел е убито момче в село Червоногригоровка на река Днепър.

"16-годишно момче беше убито. Друг 22-годишен е в болница", каза Сергий Лисак, ръководител на региона.

Той каза, че руските сили са обстрелвали селото, като са повредили "частна къща". Киев съобщи по-рано, че украинските сили са свалили 12 от 15 ирански дрона „Шахед“, изстреляни от Русия над източната Донецка област и централните Днепропетровска и Полтавска области. Украйна съобщи още, че в обхванатата от боеве Донецка област е евакуирала почти 200 души от селата на първа линия, включително 21 деца.

От своя страна, Русия обяви, че е унищожила 47 украински дрона през нощта над южните си райони. Междувременно, военното министерство в Москва съобщи, че руската противовъздушна отбрана е свалила украински изтребител МиГ-29 над Донецка област в Украйна. Украинските власти обаче не са обявявали загуби на изтребили през последните дни, отбелязва Ройтерс.