31-годишната принцеса Беатрис разказа за борбата ѝ с дислексията, за ниското самочувствие, за трудностите в обучението ѝ, когато е била по-млада и признава, че това я кара постоянно да си задава въпроси.

 „Имах голям късмет, трябваше да отида в училище, което беше много мотивиращи и подкрепящо ... но бих описал реално всекидневната част на обучителния процес като голямо предизвикателство. Спомням си, че имахме различни книги, за да опишем докъде сме стигнали с нивото си на четене и винаги бях на белите книги ... най-добрите ми приятели винаги бяха на жълтите книги, или зелените книги, те бяха далеч напред", това сподели принцеса Беатрис в ново видео, публикувано от Made By Dyslexia, глобална благотворителна организация, водена от успешни хора, страдащи от дислексия. 

„Мислех си... Не съм достатъчно добра, не съм достатъчно умна, защо не съм като другите? Тези моменти са много определящи.  Мисля, че ако бих могъл да кажа на по-младото си аз: Не се води от онези моменти - на онзи изпит или в онази класна стая, защото това е част от процеса на учене през целия живот и те надграждат като личност, за да бъдеш, който си сега", сподели още Беатрис. 

Въпреки това Беатрис, която бе принудена да отложи сватбата си с Едоардо Мапели Моци поради пандемията на Ковид-19, вярва, че дислексията й всъщност й е помогнала в настоящата ѝ позиция на вицепрезидент по партньорства и стратегия в софтуерната компания Afiniti.

Тя каза: "Имам голям късмет, че успях да намеря работа, която разчита на моите комуникационни умения много повече, отколкото това да седя зад бюро. Много мои колеги също имат дислексия, защото работим в технологична компания, която винаги гледа на нещата по различен начин. И мисля, че това е една от силните страни, които имаме като дислексици - гледаме на нещата по различен начин".