Преговорите в Минск може да продължат още няколко часа, предава РИА Новости като се позовава на информация от Parisien. Същевременно Ройтерс предаде, че министърът на ваншните работи на Франция Лоран Фабиус, който е на преговорите в Минск, е отменил насроченото си за четвъртък посещение в Лондон.

Германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд са приключили срещата си с руския лидер Владимир Путин, предаде ТАСС. В момента двамата водят допълнителни разговори, на които участват и външните министри на двете страни. Към тях се е присъединил и министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

Ръководителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики са отказали да подпишат съгласувания на срещата на „нормандската четворка“ в Минск документ, предаде Интерфакс, позовавайки се на свой източник. 

Участниците в преговорите за разрешаване на украинската криза, които се провеждат в Минск, все пак се надяват в петък Контактната група да успее да подпише споразумение, предана от своя страна АФП. 

Външният министър на Украйна Павел Климкин заяви: "Ние продължаваме да работим, работим непрекъснато във всички възможни формати", предаде УНИАН. 

TrafficNews.bg