Беки Кери е една съвсем обикновена американка, която среща мъжа на живота си и двамата заедно решават един ден да се врекат във вярност. Датата за сватбата е планирана, нает е фотограф. Всичко върви по план, докато в един момент планът не се обръща с краката на горе.

Бащата на Беки страда от рак на простатата, а в началото на тази година семейството на Тим Кери - пенсиониран военен, служил в редиците на американските военовъздушни сили, разбира, че заболяването прогресира с огромна скорост. Тим може би няма да успее да изпрати дъщеря си до олтара.

Лечението, на което се подлага през годините, вече спира да работи. Тим започва да изпитва силни болки в тялото и медикаментозното му лечение е спряно. Затова нито семейството му, нито пък той се заблуждават, че баща и дъщеря ще изтанцуват първия танц на вече семейната Беки.

И тогава бъдещата булка решава да обърне лошите обстоятелства и да извлече най-доброто от една съвсем недобра съдба. Вместо да използва вече наетия фотограф за снимки, заедно с любимия си мъж, Беки решава да направи фотосесия с баща си. Идеята е със снимките да бъде направен видеоколаж, който да бъде излъчен в деня на сватбата. Така бащата на Беки ще бъде до дъщеря си в най-важния ден от живота й.

Момичето пише доста подробен и сърцераздирателен e-mail до фотографа с едно огромно извинение за поредната смяна на плана. Този път обаче смяната не само е наложителна, но и много, много важна за семейството. В съобщението момичето подробно обяснява за състоянието на баща си.

"Щях да ти звънна, но емоцията е твърде голяма и не мога да събера главата си, за да говоря по телефона. Затова ти пиша тук с една молба - бихме се радвали, ако можем да използваме депозита си по друг начин и да направим една семейна фотосесия. Състоянието на баща ми се влошава с всеки изминал ден и бихме се радвали, ако се съгласиш да дойдеш у дома и ни снимаш. Знам, че те молим за голяма услуга. Не се притеснявай да ни откажеш. Домът ни не е нищо особено, но знам, че от ръцете ти може да излезе нещо прекрасно (като изключим крокодилските ми сълзи, които обещавам да се опитам да скрия)", пише Беки.

Естествено, професионалният фотограф Бони Търнър се съгласява веднага. Фотосесията е направена в задния двор на семейството, в което Беки и нейният брат са израснали, тичали и играли заедно със своя баща.

5 месеца по-късно Тим издъхва. Датата е 29 март, когато бившият военен губи тежката борба с рака на простатата. След кончината му Беки стартира краудфъндинг кампания, с която да събере средства за погребението, разходите по болниците и за своята сватба.

Превод и редакция: TrafficNews