Кралица Елизабет II беше погребана  в параклиса „Сейнт Джордж" в замъка „Уиндзор”. След 10 дни на траур, кралицата беше почетена с официални церемонии, шествия и ритуали в последния си път и беше положена редом до съпруга си - принц Филип.

Погребението беше огромно по мащаб събитие, за което рамо до рамо застанаха монарси,  император, султани, президенти и премиери.

Траурната церемония се състоя в Уестминстърското абатство. На нея присъстваха около 500 високопоставени политици, сред които и българският президент Румен Радев.

Високопоставени политици отдават почит към Кралицата на погребението йНа церемонията присъстват Румен Радев, Джо Байдън, Лиз Тръс и други

Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит отдадоха почит към кралицата. След това Макрон се присъедини към крал Чарлз III и други лидери от цял свят на прием в Бъкингамския дворец преди държавното погребение. Сред тях беше президентът на САЩ Джо Байдън.

Церемонията по погребението на кралица Елизабет II приключиШествието до арката на Уелингтън вече е в ход

Ковчегът на Елизабет II е пренесен в параклиса "Сейнт Джордж"Там короната, кълбото и скиптърът ще се отстранят от ковчега на кралицата