Церемонията по погребението на кралица Елизабет II приключи и ковчегът й вече се изнася от Уестминстърското абатство.

Той ще продължи през Лондон до арката на Уелингтън, откъдето кралицата ще направи последното си пътуване към Уиндзор, за да бъде погребана. В момента Крал Чарлз III и Камила, водят кралското семейство на мрачна разходка зад ковчега на кралицата.

Много гости на погребението наведоха глави, докато семейството минаваше. Маршрутът от Уестминстърското абатство е облицован от въоръжените сили чак до върха на Хълма на конституцията.

Шествието се ръководи от служители на кралската канадска конна полиция и следвано от представители на фондациите на Джордж Крос от Малта, бившата кралска полиция в Ълстър, както и представители на Националната здравна служба на Обединеното кралство – включително Мей Парсънс, медицинската сестра, която постави първата ваксина срещу Covid-19.

Отряди от въоръжените сили на Британската общност също участват в процесията, следвани от отряди от британските въоръжени сили, които имат привилегията на специални отношения с кралицата, включително конни елементи от битовата кавалерия.